buna ziua.
problema mea este: in urma decesului parintilor mei a ramas un teren agricol. mostenitori sunt eu fiica si fata fratelui meu decedat deasemeni.
nu s-a dezbatut succesiunea in termen de 6 luni.eu vreau sa deschid aceasta succesiune . am fost la nnotar dar ea nu se prezinta. intrebarea mea este: ma pot adresa instantei de judecata pentru rezolvarea succesiunii daca dosarul este inregistrat la notar sau trebuie obligatoriu sa fac succesiune prin citare la notar si abia dupa aia sa iau dosarul sau pot sa-l iau acum solicitand o negatie de la notar.
multumesc.
Da se poate deschide succesiunea in instanta.
La notar se merge doar in cazul in care sunteti de acord asupra succesiunii , cu fiica dvs.
In caz contrar calea judecatoreasca este solutia.
Se deschide actiune in instanta independenta de dosarul ce-l aveti la notar.
Nu aveti cum sa evitati notarul de care apartine ultimul domiciliu, asa cum precizeaza legea 202/2010.
Primul pas este prezentarea la notar si cu incheierea acestui, in cazul cand partile nu se inteleg, mergeti la instanta.
intrebarea mea era alta. daca dosarul care este la notar trebuie sa urmeze procedura de citare si abia dupa aceea sa-mi dea incheiere sau imi poate da acum sau pot merge in instanta chiar daca notarul nu a solutionat.
vi se da de la notar un act din care reiese ca nu s-a putut dezbate succesiunea amiabil din cauza neprezentarii lui x cand a fost chemata. cu acest act puteti incepe procedurile in instanta. o sa va indrume avocatul la care veti apela.
poate nu pun eu intrebarea clar dar o mai pun odata. notarul imi da negatie numai dupa ce face procedura de citare oficiala sau la cererea mea sau constatandu-se ca in termen de 2 luni nu s-a prezentat. nu pot depune actiune fara acordul notarului?.