avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere credit?

La inceputul anului 2012 am facut un credit la cec bqnk in valoare de 4500 lei la care am platit ratele pana in sept 2012 dupa nu am mai putut achita...din biroul de credit reiese ca a fost achitat in feb 2013 de groupama...iar din dec 2015 sunt somat de kruk sa achit suna de 4444 lei creditul de la cec asigurat si achitat de groupama...ce pot face?este preacris?sa fac un angajament de plata cu ei sau astept sa fiu dat in judecata ulterior sa fac conteatatie la ex...precizez ca nu am posibilitatea angajarii unui avocat...
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:09, 29 Mai 2017
Prescriptia se calculeaza de la data scadentei anticipate a creditului, indiferent daca el a fost cesionat ulterior sau nu.

Prescriptia se constata doar de catre instanta de judecata in cadrul contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit cesionat romanescumaria romanescumaria Buna ziua.In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 23000 de lei si in 2009 unul la fel in valoare de 9000 de lei de la CEC ... (vezi toată discuția)
Executare silita razvan22 razvan22 Buna seara In 2012 am contractat un credit de la cec insa dupa moartea bunicii nu l\'am mai platit.apoi in feb 2013 m\'am dus sa achit ratele restante iar cei ... (vezi toată discuția)