avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere

As dori sa va supun atentiei un aspect de dr.civil:daca vand un bun mobil(o masina),unei persoane fizice,fac actul de vanzare -cumparare, deasemeni scot certificatul fiscal.Acum intervine adev.prb:fiul celui trecut in contractul de vanzare-cumparare,a fost cel care a cumparat masina si a utilizat-o,deci el a folosit cartea de identitate a tatalui sau.Practic eu am vandut masina fiului iar actele au fost intocmite pe ci a tatalui(toate acestea sau facut datorita taxelor mai mici de care se bucura tatal fiind pensionar).Dupa 2 luni tatal decedeaza.Fiul utilizeaza masina si are 2 contraventii de ,lipsa rovigneta.Cum pot sa-l trag la raspundere,pe adevaratul utilizator?in speta fiul!Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Litigiu zuz56 zuz56 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am vandut un autovehicul unei pers fizice.Acesta-pers.fizica a facut actul de vanzare-cumparare pe numele ... (vezi toată discuția)
Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)