Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am vandut un autovehicul unei pers fizice.Acesta-pers.fizica a facut actul de vanzare-cumparare pe numele tatalui sau.La 2 luni dupa actul de vanzare-cumparare,tatal sau a decedat.Dupa moartea tatalui ,persoana in cauza a vandut mai departe autovehiculul fara act de vanzare-cumparare.Eu doresc sa-l actionez in judecata,deoarece a vandut un bun mobil,care nu era pe numele sau neperfectand actele de transcriere.Catre cine trebuie sa ma indrept,catre pers fizica-careia i-am vandut auto sau catre tatal sau care intre timp a decedat.Va rog sa ma lamuriti.Am martori cand a luat masina de la mine acasa,ca a condus masina-tatal sau neavand permis auto,a dat declaratie la politie recunoscand ca,el a cumparat masina.Eventual de ce acte trebuie sa mai fac rost pt a-l actiona in judecata.Deasemeni a comis o contraventie-rovignieta,amenda venind pe numele meu.Am demarat actiunile de contestare a amenzii in termenul legal,de urmarira de catre pol.rutiera pt a i se retine certificatul de inmatriculare pt neperfectarea actelor.Deasemeni am deschis actiune de radiere din circulatie prin hot.judecatoreasca.VA MULTUMESC.
Cred ca, de fapt pe dvs., concret, va intereseaza sa nu mai aveti amenzile pe numele dvs. si sa nu mai figurati la politie cu masina pe numele dvs. ... in rest ce a facut cu masina mai departe, persoana care a luat-o de la dvs., nu cred ca mai este treaba dvs.
Spuneti ca exista un contract de vanzare-cumparare a masinii, dar se pare ca acest contract nu a mai fost inregistrat mai departe nici la DITL si nici la Politie.
In acest caz trebuie sa va judecati cu persoana care a cumparat de la dvs. O actiune pe obligatia de a face.
Pe mine ma intereseaza ca,cumparatorul nu si- a indeplinit obligatia de a transcrie masina pe numele sau,in acest caz vanzand-o mai departe imi aduce prejudicii privint eventualele contraventii sau infractiuni ,ce se pot face cu aceasta masina,eu fiind proprietar de drept.Are dreptul cumparatorul sa vanda aceasta masina,fara sa o inscrie pe numele sau?-fiind practic un utilizator al bunului meu,drept izvorat in urma unui contract-vanzare cumparare,cumparatorul neperfectand actele,in sensul de a deveni proprietar de drept.CE ACTIUNE-denumire,TREBUIE SA DESCHID?Va multumesc.