avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine in lamurirea ...

Buna seara! Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine in lamurirea urmatoarei probleme: in 2017 am vandut o masina inmatriculata in Romania. Am facut contract de vanzare-cumparare la un birou de acte, cumparatorul a luat masina in evidenta la taxe si impozite, am completat pe talon numele cumparatorului la rubrica "instrainat catre", in concluzie am respectat prevederile. Banuiesc ca respectivul nu a transcris masina pe numele lui si a vandut-o mai departe pentru ca am inceput sa primesc amenzi pentru taxa de drum la aproximativ 1 an dupa vanzarea masinii. Amenzile erau in judetul Constanta eu vanzand masina in judetul Alba (ceea ce imi intareste ipoteza ca a fost revanduta). Ultima amenda primita in urma cu o saptamana a pus capat delasarii si m-am hotarat sa fac ceva in acest sens. Ce ma sfatuiti sa fac pt a sesiza cumva politiei romane ca masina nu mai este in proprietatea mea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:49, 16 Martie 2021
In principiu ar trebui sa contestati in instanta PV de contraventie si sa obtineti o hotarire favorabila in acel proces , pentru ca nu mai sunteti "subiect activ al contraventiei" in baza deciziei 4/2018 a ICCJ.
[ link extern ]

Politia nu face decit sa retina acel certificat de inmatriculare la un control, pina atunci, in baza de date de unde se informeaza CNAIR, ce a emis PV de contraventie, apareti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ... Marius198909 Marius198909 Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul ... Tastef Tastef Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul a revandut-o ulterior. Dupa 10 luni am primit pv cu sanctiune pt rovignieta cu data ulterioara ... (vezi toată discuția)