avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sarcină și naștere în străinătate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sarcină și naștere în străinătate

Bună ziua, în noiembrie anul aceste voi aduce pe lume un copil. La aceea dată voi avea doi ani de când locuiesc și lucrez legal în Anglia. Nu mă încântă ideea de a crește acest copil în Anglia și aș vrea să revin în România. Ce drepturi bănești am în România, dacă revin, în condițiile în care nu am asigurare medicală și nu am mai plătit taxe pentru statul Român de doi ani? Am doar un contract cu casa de pensii pentru cotizația lunară la pensia din România. Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ma intorc acasa OanaBT OanaBT Buna ziua, Sunt insarcinata in 4 luni, locuiesc impreuna cu sotul meu de 6 ani in Anglia, si intentionam sa ne restabilim in Romania inainte sa nasc. Ne ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil nascut in strainatate vioras vioras Buna ziua!!!! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!! Acum aproape 3 ani am plecat in Anglia cu contract de munca pt doi ani(intre timp contractul s-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare grgcrivat grgcrivat Introducere: Am lucrat cu taxe platite in : - Italia = 6 luni; acum lucrez tot cu taxe platite in Italia, dar la alta firma - Anglia = 6 luni. Am o vechime ... (vezi toată discuția)