avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ma intorc acasa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ma intorc acasa

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 4 luni, locuiesc impreuna cu sotul meu de 6 ani in Anglia, si intentionam sa ne restabilim in Romania inainte sa nasc.
Ne reintoarcem nu inainte sa indeplinesc toate conditiile pentru concediu maternal platit din UK, care il primesc pentru 39 de saptamani.
Intrebarea mea este ce drepturi banesti mai am ca cetatean roman/femeie insarcinata, de la statul roman daca eu nu am locuit in Romania de 6 ani, nu am platit taxe statului roman. Pot aplica pentru somaj? Primesc alocatie pentru copil?
Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 8 Martie 2018
1. Pentru somaj nu aveti cum sa depuneti actele, intrucat nu indepliniti conditiile cerute de legislatie.

2. Pentru copil , puteti depune actele pentru alocatia de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in uk mellyyssa mellyyssa sunt insarcinata cu un englez nefiind casatorita ce drepturi am ? atat de la stat cat si de la el ? am locuit in uk 2 ani jumate si pot sa dovedesc sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt insarcinata si intentionez sa nasc in romania, ... GeorgianaG19 GeorgianaG19 Buna seara. Sunt insarcinata si intentionez sa nasc in ROMANIA, desii locuiesc la Londra. Copilul va primii cetatenie britanica? Mentionez ca tatal copilului ... (vezi toată discuția)