avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez în UK de 2 ani și jumătate, sunt angajată ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez în UK de 2 ani și jumătate, sunt angajată și în România, și intenționez să rămân însărcinată. Dacă nasc în UK beneficiez de concediu pentru creșterea copilului în România?

Buna ziua, lucrez in UK de 2 ani si jumatate si intentionez sa raman insarcinata. In acelasi timp, sunt angajata si in Romania si platesc taxe.
In eventualitatea in care voi naste in UK si ma voi intoarce in Romania sa zicem la 6 luni dupa nastere, voi putea beneficia de Concediu pentru Cresterea Copilului (Platit) in Romania?! Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 1 Aprilie 2019
In situatia expusa de dvs. ( In acelasi timp, sunt angajata si in Romania), raspunsul este da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca locuiti in Romania
Momentan locuiesc in UK si voi locui si in momentul nasterii. In situatia asta, nu este posibil sa primesc indemnizatia? Multumesc
nu, nu este posibil sa primiti! doar daca va intoarceti sa locuiti in Romania!
Multumesc pentru raspuns. Da, intentionez sa revin in Romania dupa nastere, insa nasterea va avea loc in UK. Sunt curioasa daca stiti la cat timp dupa nastere trebueisc depuse actele pentru a beneficia de indemnizatie? Este o perioada limitata, spre exemplu as putea depune actele la 3 luni de la nastere?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie in romania magdatriboi magdatriboi Buna seara! Cum trebuie sa pocedez cu indemnizatia daca vreau sa nasc in strainatate? Mentionez ca am toate drepturile legale in romania pentru a primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie panaintevaly panaintevaly Daca am nascut pe 17 ianuarie 2020 as vrea sa stiu cand pot sa depun dosarul cel mai tarziu pentru indemnizatie,fara sa pierd ceva.Nu de alta dar mai am ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Verrronica Verrronica Buna ziua. Am inteles ca s-au modificat prevederile legate de concediul de maternitate. Momentan sunt insarcinata in doua luni si lucrez de 3 ani cu forme ... (vezi toată discuția)