avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie in Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie in Romania

Buna seara!
Cum trebuie sa pocedez cu indemnizatia daca vreau sa nasc in strainatate? Mentionez ca am toate drepturile legale in romania pentru a primi indemnizatie.
In cat timp dupa nastere trebuie depus dosarul.
Ma incadrez sa ii fac actele copilului in strainatate iar apoi sa vin sa depun pentru indemnizatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 12 Ianuarie 2020
Drepturile dvs nu sunt afectate ca veti naste in strainatate. Dupa ce venit, trebuie sa transcrieti actele aici, s aobtineti un certificat romane de nastere pt copil, apoi depuneti dosarul.
Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie panaintevaly panaintevaly Daca am nascut pe 17 ianuarie 2020 as vrea sa stiu cand pot sa depun dosarul cel mai tarziu pentru indemnizatie,fara sa pierd ceva.Nu de alta dar mai am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ioanaviorica Ioanaviorica Buna ziua, as dori sa va intreb dupa cat timp de la nasterea copilului poti sa depun dosarul pt crestere copil? Daca nasc in strainatate mai pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Vasile Anais Vasile Anais Cand trebuiesc depuse actele pentru indemnizație creștere copil? Mulțumesc! (vezi toată discuția)