avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua. Am inteles ca s-au modificat prevederile legate de concediul de maternitate. Momentan sunt insarcinata in doua luni si lucrez de 3 ani cu forme legale in UK. Am in vedere sa ma intorc in Romania. Am inteles ca pentru a putea obtine indemnizatia de crestere copil( CCC ) trebuie sa lucrez minim 1 luna in Romania si voi primi indemnizatia pe baza venitului din RO+UK pe ultimile 12 luni. Nu m-am lamurit insa in legatura cu concediul de maternitate: cel de 126 de zile. Care este stagiul minim de cotizare in Ro? se ia in considerare si perioada de cotizare din UK? La calcul se iau in vedere veniturile din UK? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 6 Martie 2020
stagiul minim de cotizare in Ro : minim 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
In acest caz, nu voi putea beneficia de concediu de maternitate. Dar voi indeplini conditiile pentru CCC. Dupa nastere pot intra direct in CCC? Cand pot depune actele penteu indemnizatia de crestere copil?

Cornel Vasile a scris:

stagiul minim de cotizare in Ro : minim 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

In acest caz, veti primi indemnizatia pentru CCC de la data nasterii copilului daca depuneti dosarul in termenul mai sus mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil lisa-monica lisa-monica Buna seara. Lucrez pe 4 ore dar sunt si studenta. Pot renunța la servici pt a primi indemnizatia crestere copil (ca urmare a faptului ca sunt studenta) de la ... (vezi toată discuția)
Concediu de lauzie Mirabela fedeles Mirabela fedeles Buna ziua daca sunt angajata din luna martie am dreptul la concediu de lauzie .Tinand cont ca voi aplica pentru indemnizatia de crestere a copilului cumuland ... (vezi toată discuția)
Pentru acordare indemnizatie crestere copil. la calculul celor ... ByL02 ByL02 Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La calculul celor 12 luni se ia în considerare și perioada concediului maternal(prenatal/postnatal (4 ... (vezi toată discuția)