avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii la stat.... un sfat, va rog frumos
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii la stat.... un sfat, va rog frumos

Buna ziua,
incepand cu data de 23 februarie mi se desface contractul de munca. As dori ca eu, personal, sa imi platesc contributiile la stat (cas, somaj, pensie) pentru ca in cazul unei sarcini, de exemplu, sa beneficiez de drepturile banesti de rigoare.

Va rog sa imi spuneti daca e posibil sa imi platesc aceste contributii fara a fi angajata si eventual, cum se procedeaza.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: denisa_eu , utilizator 16:38, 14 Februarie 2008
Este posibil.
Inchei un contract de asigurari sociale la Casa de asigurari sociale de sanatate din raza de domiciliul.
Contributiile se calculeaza la valoarea unui salariu minim brut garantat in plata. Dar cred ca se poate si mai mult... daca doresti.
Exista doar Contractul de asigurare la Casa de pensii, care va confera DOAR vechime pentru pensie.
E bine ca de la 23.02.2008 sa gasiti un alt loc de munca
denisa_eu a scris:
As dori ca eu, personal, sa imi platesc contributiile la stat (cas, somaj, pensie) pentru ca in cazul unei sarcini, de exemplu, sa beneficiez de drepturile banesti de rigoare.

Gresesti mult. Pentru indemnizatiile de maternitate nu se cere asta! Numai pentru concediul pre si post natal iti trebuie cotizatie de o luna la asigurarile sociale de sanatate, ceea ce poti face singura, desigur. Pentru cresterea copilului de pana la 2 ani trebuie sa fi platit impozit pe venit in 12 luni aterioare nasterii, lucru pe care nu il poti substitui. Daca nu obtii venit profesional supus impozitului, nu vei beneficia de CIC.

Va rog sa imi spuneti daca e posibil sa imi platesc aceste contributii fara a fi angajata si eventual, cum se procedeaza.

Poti sa le platesti, te asiguri prin contract si platesti cotizatia la nivelul unui salariu mediu brut. Trebuie sa duci la fiecare institutie vizata si sa te ia in evidenta. Nu stiu in de somaj, ce am spus mai sus se aplica la CAS si CASS.
multumesc tuturor pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pfa daca ai si calitatea de salariat Zaicick2009 Zaicick2009 buna ziua, as vrea sa imi infiintez un pfa, dar sunt un pic bulversata in privinta taxelor obligatorii. am auzit mai multe variante cum ar fii: - daca ai ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa 2011 ionut c ionut c Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce contributii trebuie sa plateasca un PFA: sanatate, impozit, pensie, somaj si procentele la fiecare, pentru anul 2011. Va ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi platesc singur contributiile sociale? ContSters232985 ContSters232985 Spunet-mi va rog daca pot sa-mi platesc singur contributiile soc.pentru a beneficia de pensie si daca da,cum trebuie sa procedez. mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)