Adica producerea unui zgomot, zilnic, timp de 5-6 ore (atat auzeam eu pt ca lucrez, zgomotul se auzea si in timpul zilei) de un locatar, intr-un spatiu cu destinatie locuinta, nu spatiu pentru desfasurarea unei activitati de productie nu este suficient pentru a face plangere la politie? Nu am spus ca e infractiune, este contraventie.
Si solutia poate sa fie atacata.
Agentul nu a intreprins minime cercetari. Nu a facut o cercetare la fata locului, nu a verificat consumul de apa sau de curent electric, nu a vorbit cu nimeni din bloc. Am doi vecini mai in varsta care mi-au spus ca se tem pentru viata lor si nu spun nimic, cu toate ca ei aud zgomotul.
Producerea de zgomote ce depasesc limitele normale nu constituie contraventie? Legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicată, prevede sancţiunile aplicabile în această situaţie.
Iar, potrivit Legii locuinţei nr. 114 din 11 octombrie 1996, republicată, locuinţa este “Construcţie alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii”, nu spaţiu de producţie.
Ce alta solutie mai exista?
Politia nu are autoritatea si competenta si nici nu detine personal calificat si tehnica necesara pentru a desfasura demersuri pentru identificare sursa generatoare pentru eventuala tulburarea a linisti
Initial este necesar sa se identifice sursa si ulterior conditionat de statutul instalatiei poate fi implicata responsabilitatea fie a asociatiei de proprietari daca este vorba despre instalatie parte comuna fie a proprietarului a carui consumatori=robineti,vane sunt defecte
Politia nu detine competenta si nici baza tehnica necesara sa constate si sa consemneze daca un zgomot se afla sau depaseste pragul fonic admis
Politistul nu are competenta sa verifice consumul de apa sau de curent electric,