avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este necesara inregistrarea la A.N.S.P.D.C.P. ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este necesara inregistrarea la A.N.S.P.D.C.P. ?

Buna!

Doresc sa deschid un magazin online unde o sa vand initial produse digitale (vectori, ilustratii etc. care se pot descarca in urma efectuarii platii) iar in timp imi propun sa vand si produse fizice (de ex: haine). Am mai multe nelamuriri fiindca am cautat pe internet si am gasit de multe ori raspunsuri contradictorii sau vagi.

In primul rand, as dori sa stiu daca este necesara inregistrarea la A.N.S.P.D.C.P. avand in vedere faptul ca voi colecta date cu caracter personal de la clientii (email, nume, prenume, eventual adresa de livrare) dar acestea vor fi folosite doar pentru campanii de marketing prin intermediul newsletterelor si eventual pentru efectuarea comenzilor produselor fizice. Decizia 200/2015 precizeaza clar care sunt exceptiile pentru care Notificarea A.N.S.P.D.C.P. este necesara dar informatiile raman vagi cu referire la cei care nu au aceasta obligatie.

Sunt in special confuza in legatura cu exceptia de la Art.1 punctul c)prelucrarea datelor care permit, direct sau indirect, localizarea geografică a persoanelor fizice prin mijloace de comunicaţii electronice; - Daca cilentii ofera o adresa de livrare, atunci magazinul se incadreaza la aceasta categorie si trebuie facuta notificarea?

Mai trebuie sa precizez ca site-ul se va adresa in special unei piete internationale. Exista o legislatie aparte in acest caz cu privire la colecatarea datelor personale? Tot in decizia 200/2015 am gasit:
"Art. 2 (1)Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 29 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 677/2001, cu modificările şi completările ulterioare, în toate situaţiile, inclusiv în cele prevăzute la art. 1, transferul datelor cu caracter personal către statele situate în afara Uniunii Europene, a Zonei Economice Europene, precum şi către statele cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut, prin decizie, un nivel de protecţie adecvat va face obiectul notificării Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal."

Cand se refera la "transferul datelor cu caracter personal" este vorba de acelasi lucru cu "procesarea datelor cu caracter personal" sau despre ce transfer este vorba?

Va multumesc si astept cu interes sfaturi!

Cel mai recent răspuns: justmematza , utilizator 10:55, 28 Septembrie 2017
Buna ziua,

Ati aflat ceva cu privire la problema expusa de dumneavoastra?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii legale magazin online care vinde in sua Bogdan1113 Bogdan1113 Buna, Sunt interesat sa imi deschid magazin online care vinde prin dropshipping (doar) in SUA. Eu nu ma ating de marfa, furnizorul va livra direct ... (vezi toată discuția)
Notificari anspdcp lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, A aparut in Monitorul Oficial in 28.12.2015 un act normativ prin care inteleg ca o parte din prelucrările datelor cu caracter personal trebuie ... (vezi toată discuția)
Activitate ecomomica persoana fizica: magazin online costi4 costi4 Buna ziua, Doresc sa intreb daca o persoana fizica, nu PFA, poate sa detina un magazin online prin care sa vanda diverse produse. (sa desfasoare deci o ... (vezi toată discuția)