avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Obligatii legale magazin online care vinde in SUA
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Obligatii legale magazin online care vinde in SUA

Buna,

Sunt interesat sa imi deschid magazin online care vinde prin dropshipping (doar) in SUA. Eu nu ma ating de marfa, furnizorul va livra direct clientului, white label.

Din cate stiu eu, legislatia din Romania cere ca magazinele online sa fie inregistrate la ANSPDCP ca prelucreaza date cu caracter personal si sa aiba link spre ANPC. Intrebarea mea este, mai sunt necesare aceste lucruri daca site-ul meu vinde exclusiv in SUA?
Cel mai recent răspuns: VictorDr , utilizator 15:11, 2 August 2017
Ca operator cu sediul în România legea 677/2001 vi se aplică: Art. 2 (2)
Prezenta lege se aplică: a) prelucrărilor de date cu caracter personal, efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate de operatori stabiliţi în România.

Totuși nu în toate cazurile trebuie să notificați ANSPDCP. Pentru a vă lămuri dacă trebuie să notificați ANSPDCP trebuie să citiți decizia 200/2015 ca să vedeți situațiile în care NU trebuie să notificați. [ link extern ]

Din legislatia specifica reiese ca linkul trebuie sa fie catre ANPC nu catre ANSPDCP.

De asemenea, înaintea redactării termenilor și condițiilor, recomjavascript:void(0);and să citiți pentru inceput următoarele acte normative:
[ link extern ]
si
[ link extern ]

Mai departe puteti sa extindeti documentarea pe acest site:
[ link extern ]

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Copie dupa cartea de identitate la pensiuni AntiSecretare AntiSecretare Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie semnalarea camerelor de supraveghere cyp424 cyp424 buna este obligatorie semnalarea camerelor de supraveghere? daca am un magazin si amplasez camere,este obligatoriu sa pun si semne ca sunt camere,sau e la ... (vezi toată discuția)