avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

In calculul pensie de intretinere se iau in considerare orele suplimentare sau gradatia de merit (in invatamant lucrand) ?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 18:43, 9 Iunie 2017
orele suplimentare, nu. gradatia, cred ca da. de fapt orice inseamna venit net periodic cf CIM. Salariu, sporuri, bonuri de masa. Orele suplimentare sunyt ocazionale.
Daca vi se va fixa in procent, o sa se raporteze la tot venitul net.
Si gradatia si plata orelor suplimentare , tot venit salarial este.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Depinde pentru ce intrebati, aveti deja hotarare care stabileste un procent sau nu?
Nu am inca o hotarare, dar se pare ca sotia urmareste obtinerea unei pensii maxime, dorind sa platesc 25 % din toate veniturile realizate in aceasta perioada, desi ele sunt ocazionale ( ore suplimentare, sporuri ocazionale - pe care le am anul acesta, dar la anul nu le voi mai avea, deplasari etc.)
Chiar nu conteaza ca le aveti acum si la anul nu, fiind in procent e raportat la venitul existent.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru micsorarea pensiei de intretinere Stoian Cristian Ion Stoian Cristian Ion Buna ziua Ma puteti ajuta cu o cerere pentru micsorarea pensiei de intretinere, deoarece instanta a luat in calcul primele de craciun, sporurile de noapte si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara TELEMBECI_ANCA TELEMBECI_ANCA CUM SE CALCULEAZA PENSIA ALIMENTAR IN PROCENT DE 25%DIN VENIT NET SI PERMANENT ?SE TINE CONT DE ORELE DE NOAPTE DE SPORURI ?DAR DE BONURILE DE MASA?CARE ESTE ... (vezi toată discuția)