avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Daune produse tertilor in zborul cu Drone
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Daune produse tertilor in zborul cu Drone

Buna ziua!

In cazul in care zbor o drona (750g) cu camera video si se intampla sa cada in capul cuiva sau pe masina si sparge un parbriz, eventual.

Daca filmez la o nunta, pot sa ii pun pe cei care ma angajeaza pentru filmare sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca ei sunt cei care sunt raspunzatori de daunele create in urma zborului ( chit ca se accidenteaza un nuntas sau lovesc ceva proprietate din zona respectiva)?

Evenimentul produs nu poate indeplini conditiile de producere a unui accident de munca. Chiar daca veti gasi prin absurd, pe cineva sa semneze o declaratie/ un contract, in conditiile mentionate de dvs., responsabilitatea penala/ civila/ materiala va apartine in totalitate in conditiile in care se ajunge in instanta de judecata. Cercetarea eventualului eveniment produs se va face de catre politie/ parchet.
In cel mai fericit caz pentru dvs. vi se vor cere daune materiale pentru suferintele/ daunele provocate.
Trebuie sa aveti in vedere ca zborul dronelor trebuie autorizat de catre politie.
Informatii suplimentare gasiti aici: [ link extern ] /
Unu. Trebuie sa intelegeti ca in caz de accident tot d-voastra veti fi cel chemat in judecata de pagubit. D-voastra veti putea chema in garantie pe cel cu care ati incheiat contractul prin care acesta isi asuma raspunderea civila pentru eventualele prejudicii aduse tertilor. Pagubitului nu ii este opozabil actul incheiat intre d-voastra dar daca sunteti obligat sa platiti veti putea obliga la plata pe cel cu care ati contractat. Asadar, daca A este pagubitul iar B este cel cu care ati contractat d-voastra ii platiti lui A si apoi luati banii de la B.
Doi. Un astfel de contract insa va va apara doar de raspunderea civila, adica de daunele datorate celui pagubit, nu de raspunderea penala pentru o eventuala vatamare corporala.
Ah, sa nu uit! In situatia in care incheiati un astfel de contract ar fi indicat sa stipulati cat mai clar conditiile in care este atrasa raspunderea, garantii, s.a.m.d.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la asigurari pentru masina avariata de spir? rusgheorghe rusgheorghe Buna ziua as avea si eu o intrebare cum as putea recupera sau daca as putea o polita de asigurare din 2009 kind mascati (S.P.I.R)au tras dupa un infractor si o ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)