avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul persoana fizica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul persoana fizica

Angajatorul persoana fizica poate fi orice persoana fizica ce are capacitate de exercitiu deplina sau trebuie sa aiba un business-gen intreprinzator familial? Adica, o persoana fizica fara niciun fel de activitate economica poate angaja cu CIM o menajera sau o bona, spre expl?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 1 Iunie 2017
Persoana fizică dobândeşte capacitatea de a încheia contracte individuale de muncă în calitate de angajator, din momentul dobândirii capacităţii depline de exerciţiu.

Atlfel spus, incepand cu data implinirii varstei de 18 ani, o persoana fizica are capacitate deplina de exercitiu.

In speta, o persoana fizica fara niciun fel de activitate economica poate angaja cu c.i.m. o menajera sau o bona.
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizicã: pot angaja pe cineva? robintel robintel Salutare, Aș fi interesat dacă eu, persoană fizică și angajat al unei companii private, pot angaja pe cineva cu forme legale ca să-mi presteze ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege infiintare firma de persoane de la 16 ani? Maria. L Maria. L Bună ziua, Există un proiect de lege prin care și persoanele de 16 ani să își poată înființa o formă juridica (pfa, srl)? Dacă da, atunci când va ... (vezi toată discuția)
Capacitaea juridica - in domeniul muncii- a minorului casatorit crinadc crinadc sper ca am inteles bine urmatoarele: codul muncii - poate incheia un contract individual de munca orice persoana care are capacitatea de exercitiu ... (vezi toată discuția)