avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... capacitaea juridica - in domeniul muncii- a minorului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

capacitaea juridica - in domeniul muncii- a minorului casatorit

sper ca am inteles bine urmatoarele:

codul muncii - poate incheia un contract individual de munca orice persoana care are capacitatea de exercitiu deplina.

cod civil - minorul cu varsta intre16 si 18 dobandeste prin casatorie capacitatea de exercitiu deplina

in concluzie: minorul cu varsta de 16-18 ani si care este casatorit poate incheia singur ( fara acordul parinteltui sau a reprezentantului legal ) un contract individual de munca pe baza faptului ca codul civil ii atribuie capacitate de exercitiu deplina, el putand fi atat in postura de salariat cat si de angajator.

sper ca am inteles bine. daca nu, ve rog sa-mi oferiti solutia.

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 30 Aprilie 2010
În dreptul muncii diviziunea capacităţii în capacitate de folosinţă şi capacitate de exerciţiu nu prezintă interes. Prin urmare, începând cu vârsta de 16 ani persoana fizică dobândeşte capacitate deplină de a încheia c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare TOTALENTERSRL TOTALENTERSRL CUM POT ANGAJA MINOR DE 17 ANI, ELEV? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Munca minorilor elekespali elekespali Vreau sa intreb daca este legal folosirea minorilor(chiar de la varsta de 13-14 ani) pentru impartire de pliante, ziare, reviste de reclame?? (vezi toată discuția)
Nelamurire iulia bumbu iulia bumbu In cazul in care o minora in varsta de 16 ani se casatoreste; a) dobandeste capacitate de folosinta b)dobandeste capacitate deplina de exercitiu c)in caz ... (vezi toată discuția)