avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor la notar (familie in UK)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor la notar (familie in UK)

Buna seara . Eu si sotul meu locuim in UK suntem inca cetateni romani , avem un copil minor (13 ani ) care locuieste cu sotul meu , suntem despartiti in fapt de mai mult de 2 ani . Care este procedura de divort la notar , cate drumuri in Romania trebue sa facem , trebuie sa aducem si minorul , cine si cum stabileste cuantumul alocatiei de intretinere a minorului ( daca sotul e multumit cu ce contribui acum mai trebuie facute modificari?) ?
Multumesc mult
Buna ziua,
In cazul dvs. ar fi indicat sa divortati prin instanta. Asa nu va mai fi nevoie sa faceti drumuri pana in tara. Avocatul pe care il veti avea, va putea sa va reprezinte la instanta.

Daca totusi insistati sa divortati la notar, trebuie sa stiti ca va trebui sa faceti cel putin doua drumuri in tara.

In ceea ce priveste pensia de intretinere datorata minorului, atat la notar, cat si la instanta, ambii soti pot cadea de comun acord cu privire la cuantumul acesteia si a modalitatii de plata.
Și eu consider că este mai potrivit să divorțați pe cale judiciară (la instanță).
In caz ca recurgem la divortul prin instanta minorul va trebui adus in Romania pentru a fi audiat in instanta ?
Multumesc mult
Nu, se cere comisie rogatorie si se face ancheta acolo unde sunteti.
In cazuri de acest gen, sunt instanțe care pronunță soluția fara a mai face anchetă socială prin comisie rogatorie dacă părțile divorțează de comun acord. În definitiv, locuința copilului nu se schimbă și părinții sunt de acord cu menținerea situației.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor; suntem in uk ContSters292170 ContSters292170 Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RalucaSB29 RalucaSB29 Buna ziua, Urmează sa divortez. Avem un băiețel de 2 ani si 4 luni. Soțul lucrează in Anglia ca si contractor la o firma. As vrea sa imi spuneti, cât ... (vezi toată discuția)
Anchetele sociale in cazurile de divort cu minori dana_2 dana_2 As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale - care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale - sunt anchetele ... (vezi toată discuția)