avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda administrativa

Am primit de un an o instiintare de plata a unei amenzi administrative, unde mi se recomanda sa merg la administratia financiara si sa depun banii intr-un anumit cont.La ghiseu mi s-a comunicat ca acel cont nu corespunde cu achitarea unei astfel de amenzi.Am mers la serviciul IT din cadrul acestui serviciu si mi s-a comunicat ca nu figurez la ei cu vreun debit.Mentionez ca nu mi s-a comunicat un termen scadent de plata. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: alexandra00 , utilizator 13:31, 29 Septembrie 2009
Nimic. Daca nu figurati ca debitor la institutia respectiva, atunci nu aveti nici o obligatie. Eventual sa le aratati instiintarea, dar cred ca ati facut deja.
Adresati o cerere in scris si luati nr de inregistrare.
Apoi veti primi raspuns scris in termenul legal.
Asa veti putea preintampina si alte probleme.

Daca ei nu vor sa va ia banii mai mult nu puteti face.

avocat Claudiu Lascoschi
Depuneti o cerere scrisa la administratia financiara prin care sa le solicitati sa va comunice daca figurati cu vreun debit de plata si daca contul care v-a fost indicat corespunde sau este folosit pentru plata amenzilor administrative si veti primi raspunsul conform legii 544/2001.
In rest nu puteti sa faceti altceva intrucat ati depus toate diligentele pentru plata acelei sanctiuni.
:)
1-Contactati serviciul urmariri din cadrul autoritatii care va emis instiintarea de plata
2-Solicitati autoritatii fiscale comunicarea naturii debitului retinut;legal in termen de 30 de zile trebuie sa vi se emita raspuns oficial
Poate sa fie si o teapa !
Daca aveati datorii , fiscul nu va lasa in pace asa de mult timp !

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine sau de ce am fost amendat? zionutz1989 zionutz1989 Mi-am facut cont pe Ghiseul.ro iar cand am dat sa vad obligatiile de plata o mare surpriza...la rubrica \"\" Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie ContSters241137 ContSters241137 Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la problema mea. Concret, in data de 21.12.2007 am primit o amenda de circulatie pentru o ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)