avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lamurire

Buna ziua ,as dori sa m-a ajute cineva cu o indrumare in legatura cu;.in perioada iunie 1996,-august 2008,am avut grija de mama care avea handicap de gradu unu cu insotitor,dar nu am avut dosar facut ca insotitor cu carte de munca ,pensia si pentru insotitor venind pe acelasi cupon de pensie ,intrebarea este ,cum sa pot proceda pentru a obtine acei ani ca vechime pentru dosaru de pensionare ca am varsta dar mai am nevoie de cativa ani pentru a iesi la pensie,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 2 Iunie 2017
Este cam greu de obtinut asa ceva, intrucat trebuie sa promovati o actiune in instanta.

ÎCCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a pronunţat următoarea soluţie:

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în Dosarul nr. 7.726/99/2014, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) şi art. 57 alin. (5) şi (6) din Codul muncii, combinat cu art. 211 lit. b) din Legea nr. 62/2011, art. 35 din Codul de procedură civilă şi art. 6 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului, în ipoteza neîndeplinirii de către părţi a obligaţiei de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă, persoana fizică care a prestat muncă pentru şi sub autoritatea celeilalte părţi are deschisă calea acţiunii în constatarea raportului de muncă şi a efectelor acestuia şi în situaţia în care respectivul raport de muncă a încetat anterior sesizării instanţei”.
(Decizia nr. 37/2016, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 114 din 10 februarie 2017)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca monicadobrea monicadobrea Buna ziua,am lucrat 3 luni fara contract de munca,la angajare promitind-mi ca imi fac,ieri dupa o agresiune verbala din partea sefului am fost nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in forma scrisa? steven_Exalt steven_Exalt Am inteles ca in 2017 este obligatoriu contractul de munca in forma scris,eu inteleg prin asta tot contractul scris de respectivul angajat(cele aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca in mod ilegal V Serbanescu V Serbanescu Lucrez la o firma de un an de zile. Recent am aflat (de la ITM) ca firma a desfacut contractul de munca \"de comun acord\" inca de acum 5 luni. Eu in tot acest ... (vezi toată discuția)