Lucrez la o firma de un an de zile. Recent am aflat (de la ITM) ca firma a desfacut contractul de munca "de comun acord" inca de acum 5 luni. Eu in tot acest timp am lucrat, inca lucrez, am primit lunar salariul, nimeni nu mi-a spus nimica, nu am semnat nici un act. Totul a fost facut ilegal, fara stiinta mea.
Cum sa procedez, cui sa ma adresez pentru a obliga angajatorul sa plateasca CAS si CASS pana in prezent, pentru toata perioada in care am lucrat ?
2. Promovati o actiune in instanta, la Tribunalul in raza caruia domiciliati, prin care , instanta sa oblige pe acel angajator la:
- incheierea c.i.m.
- transmiterea acestuia in REVISAL
- plata tuturor contributiilor si impozitelor aflate in sarcina sa, precum si sa vireze contributiile si impozitele datorate de dvs., in conditiile legii
- rectificarea si depunerea declaratiilor D112
Decizia 37/2016 a ICCJ - Completele pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
"În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 16 alin. (1) și art. 57 alin. (5) și (6) din Codul Muncii coroborate cu art. 211 alin. (l) lit. b) din Legea nr. 62/2011, art. 35 Cod procedură civilă și art. 6 din Convenția Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului, în ipoteza neîndeplinirii de către părți a obligației de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă, persoana fizică care a prestat muncă pentru și sub autoritatea celeilalte părți are deschisă calea acțiunii în constatarea raportului de muncă și a efectelor acestuia și în situația în care respectivul raport de muncă a încetat anterior sesizării instanței."
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Daca ma adresez Tribunalului , ce taxe trebuie sa platesc? Am dreptul la un avocat din oficiu? (Eu nu am posibilitati financiare si precis o sa ma dea afara daca afla patronul ca il dau in judecata)
Lamurire
mircea_av
Buna ziua ,as dori sa m-a ajute cineva cu o indrumare in legatura cu;.in perioada iunie 1996,-august 2008,am avut grija de mama care avea handicap de gradu unu ... (vezi toată discuția)