avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Website Legal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Website Legal

Buna ziua,
Am cumparat o gazduire web si de asemenea un domeniu web am mai cumparat si un website (fisierele websitului care il detin) !
Vreau sa stiu cum poate functiona legal ?? Trebuie facuta firma sau altceva... trebuie platite taxe sau trebuie inregistrat pe la fisc ???
Va rog un pic de ajutor !!!!
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: madalin1 , utilizator 11:11, 10 Ianuarie 2018
Firma va trebuie daca faceti profit (pretul unei lazi de bere pe an nu e profit, ci bani de buzunar).

De asemenea, trebuie sa nu folositi materiale concepute de altii fara a le plati licenta (texte, inclusiv texte traduse de dvs. de pe alte websiteuri, fotografii, muzica, video, designul websiteului, scripturi, etc.). Atentie mare sa nu aveti linkuri catre materiale piratate (filme, muzica, soft, etc.).

Daca faceti comert: sa nu oferiti marfa contrafacuta si sa nu incalcati marcile altora.

Daca strangeti sau lucrati cu date personale trebuie sa va inregistrati pentru asta pe [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
tgeorgescu, utilizator
Multumesc Frumos de raspuns !!!
Buna ziua,
Am revenit pentru ca am ceva nelamuriri !
Daca strangeti sau lucrati cu date personale trebuie sa va inregistrati pentru asta pe [ link extern ] /

Website-ul meu este ceva identic cu facebook si in legatura cu ce ati spus
De asemenea, trebuie sa nu folositi materiale concepute de altii fara a le plati licenta (texte, inclusiv texte traduse de dvs. de pe alte websiteuri, fotografii, muzica, video, designul websiteului, scripturi, etc.). Atentie mare sa nu aveti linkuri catre materiale piratate (filme, muzica, soft, etc.).

Fiecare utilizator poate pune fotografii si altele fara sa fie verificat ce posteaza !
Sunt interesat foarte mult de toate aspectele si vreau sa investesc in website-ul meu. Credeti ca e de ajuns completare unui simplu formular ANSPDCP poate rezolva toata problema mea ?

Va multumesc frumos !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti avea obligatia de a modera/elimina/bloca/raporta lucruri ilegale si violari ale drepturilor de autor. In SUA se numeste DMCA, in alte tari Notice and Take Down. De asemenea, pentru a fi scutit de raspundere, moderarea trebuie sa lase utilizatorilor libertatea de a face in mare parte ce vor ei, doar in acest caz veti fi provider de servicii (platforma) si nu website personal (propriu). De ex. poate fi forum pentru PNL-isti daca in principiu toti membrii scriu continutul websiteului, altfel este website propriu al partidului sau al cui il detine.

Cu cat websiteul va deveni mai mare, cu atat vor creste obligatiile si raspunderea, de ex. YouTube elimina proactiv violarile drepturilor de autor cu software special dezvoltat pentru asta, ceea ce nu-l scuteste total de a avea procese in drept civil cu tertii si prin urmare de a plati daune/compensatii acestora.

Pretul unei platorme functionale incepe de la 30-60 000 Euro si ajunge la a construi turnuri de racire proprii.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
tgeorgescu, utilizator
Multumesc frumos de raspuns imi este foarte util !!
Dar am o intrebare dupa cum ati spus....
De asemenea, pentru a fi scutit de raspundere, moderarea trebuie sa lase utilizatorilor libertatea de a face in mare parte ce vor ei, doar in acest caz veti fi provider de servicii (platforma) si nu website personal (propriu)

Pe mine ma intereseaza partea cu "provider de servicii (platforma)" pentru ca nu se mai pune problema de "website personal (propriu)" dupa spusele dumneavoastra. Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi de unde pot incepe pentru nu a incalca legea pe teritoriul romaniei in special dar daca stiti si in SUA. Trebuie inceput cu formularul ANSPDCP (dataprotect) sau trebuie infiintata firma ? se poate si PFA ?

Multumesc frumos !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Website - inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal aliennt aliennt Buna ziua, Intrebarea mea, asa cum reiese probabil si din subiect, este legata de Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. Este ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Cum se autorizeaza un operator de date personale?? Alexandru8899 Alexandru8899 In primul rand, orice persoana juridica ce opereaza date cu caracter personal trebuie autorizat de vreo institutie romaneasca sau internationala? Datele ... (vezi toată discuția)