avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare Minor

Buna ziua

Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.

In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 27 Septembrie 2009
in acest moment puteti face o cerere de rancredintare a minorului mai ales ca acum va puteti folosi ca proba de actele care i-au fost eliberate de politie si spital.
ar mai fi martorii care va pot ajuta si protectia copilului.
dvs trebuie sa anuntati protectia copilului, de situatia mamei, astfel incat, in cadrul procesului sa sustina sa va fie dvs incredintat minorul.

av.m.vasilescu
nteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !

Pe cale de ordonanta presedintiala , intrucat mama e grav afectata psihic de o boala care conduce , in anumite momente , la lipsa totala de discernamant , si poate chiar periclita viata minorului , solictati reincredintarea temporara acestuia
Un element esential pentru a asigura un climat pentru o dezvoltarea armonioasa il constituie conditia psihica normala.

In momentul in care aceasta lipseste ,e in interesul minorului de a fi incredintat spre crestere si siguranta tatalui , care prezinta o garantie din acest punct de vedere , cel al sanatatii mentale.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc.
Problema este ca nu am nici un act: spitalul unde este internata sustine ca nu sunt ruda de gradul I, asadar nu imi pot da nici o informatie. Astept raspuns de la politia orasului in care a fost retinuta, dar si asta dureaza.
marijuan, utilizator
Daca spitalul nu va ofera aceste informatii, aveti posibilitatea sa solicitati instantei de judecata sa ceara pe cale oficiala informartiile de la spital.
Oricum....cred ca aveti sanse la reincredintare.
Iar daca judecatorul a facut astfel de probleme, de ce nu l-ati recuzat? sau puteati cere stramutarea cauzei...
Multumesc pentru ajutor.
Nu am recuzat "judecatorul" deoarece am convingerea ca nu este un caz izolat, ci sistemul este bolnav. "Copilul merge la mama" si "culpa comuna" sunt ca doua valuri negre pe ochii celor care "judeca". Dupa prima rapire a minorului, o alta "judecatoare" a acordat 3 ore de vizita, desi am aratat limpede ca pentru retardati ca fac 36 ore pe drum ca sa stau 3 ore cu minorul. Nu stiu unde sa plasez aceasta atitudine, undeva intre reavointa criminala si imbecilitate crasa.
Da, este vina mea. Dar nu am mai avut putere sa continui circul acela infect. Nu am vrut decat sa se termine. Daca ar avea constiinta, acel "judecator" care a incredintat minorul unei mame bolnave, ar trebui sa nu mai aiba somn. Sunt convins insa ca i se frange zgomotos. Scuze pentru divagatie, am raspuns de ce nu am stramutat cauza. Apropos ... UNDE ?
Pentru ca a gresit intentionat, in ciuda atentionarilor aduse de ambii avocati, a fost nevoie de un alt proces legat de pensia alimentara - repararea erorii judiciare. Nu a fost eroare, a fost doar rau voitor "judele". Fireste ca pe acel "judecator" nu il trage nimeni la raspundere. Am scris la CSM - li se frange la fel de silentios.

multumesc mult.
cu deoasebita consideratie

Alte discuții în legătură

Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)