avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare Minor

Buna ziua

Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.

In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 27 Septembrie 2009
In opinia mea ,indiferent de starea de sanatate a fostei sotii,indiferent de cele petrecute, cand a fost gasita de politie,nu rezulta relele tratamente aplicate minorului.Daca este un om bolnav psihic,astfel cum afirmati,nu apare nici macar intentia,premeditarea,fiind vorba despre un discernamant alterat,astfel cum afirmati dvs.Care pot fi masurile sau tratamentele,astfel cum sunt acestea prevazute de lege ,in cazul unei persoane bolnave ?
Nu cred ca tine aplicare art.307 c.pen.,de aceea vi l-am si postat in integralitatea sa.Tot ce obtineti de la politie este proba in reincredintare,ca si actele medicale.Cu toate actele,dupa ce introduceti actiunea sesizati si Autoritatea tutelara si solicitati sprijinul acesteia.
autoritatea tutelara din orasul de resedinta al meu, ori al doamnei ?
Este vorba despre Autoritatea tutelara de la domiciliul fostei sotii,de fapt ,locul unde a fost incredintat minorul spre crestere si educare.
Cred ca cel mai bine,ar fi sa angajati un avocat care sa va acorde asistenta juridica,pentru ca sunt probleme foarte seioase,care trebuiesc rezolvate impreuna cu un profesionist.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)