avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare Minor

Buna ziua

Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.

In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 27 Septembrie 2009
Formulati actiune de reincredintare minor ,eventual si pe calea ordonantei presedintiale,avand in vedere si existenta caracterului de urgenta.Depuneti actele de sanatate ale mamaei minorului si de internnare in spital.Dovediti cerera cu acestea,cu alte acte,interogatou,martori si ancheta sociala.
In acelasi timp sesizati in scris autoritatea tutelara despre situatia celei careia i-a fost incredintat copilul si solicitati sprijin si de la acest organ,inclusiv prin participarea obligatorie la proces a reprezentantului legal al acesteia(nu numai pe hartie)
Actele inregistrate la acest organism,la care se vor atasa cele medicale,pot constitui probe cu greutate in proces.
Sunt convins ca veti avea sanse mari.
Succes !
este poswibil sa va incredinteze copilul.probele le verifica judecatorul.
...dle, am citit toate mesajele dumitale postate pe forum si am emis o afirmatie...fie ca e pe placul dumitale, fie ca nu e pe placul dumitale.
pentru sistem nu puteti trage la raspundeere pe X sau pe Y...s-a ajuns aici si datorita mentalitatii noastre, a educatiei, a valorilo...etc.
noi am creat sistemul...nu altii.
deci, revenind, apreiez eforturile pe care le face t.a.t.a. pt a indrepta tarele sistemului si astept cu nerabdare sa se infiinteze si m.a.m.a.
=D>
Ar fi minunat sa se infiinteze si m.a.m.a . In acest fel si m.a.m.a si t.a.t.a s-ar aseza la masa negocierilor si ambii ar intelege mai bine cat de importanti sunt ambii parinti in viata copilului . Si atunci si-ar echilibra si sistemul tarele automat.
Dar de ce sa faca m.a.m.a asta cand tarele sistemului sunt dezechilibrate total si le favorizeaza? De ce sa faca actiuni prin intermediul carora sa piarda avantajul pe care il au acum? Pentru copii? Mamele care intr-adevar se gandesc la copii , nu se opun relatiei tatal - copil, si nu se ajunge la conflict si la tarele sistemului...
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
custodie.comuna, utilizator
Incerc sa va inteleg supararea..., dar nu inteleg de unde a-ti tras concluzia :
Dar de ce sa faca m.a.m.a asta cand tarele sistemului sunt dezechilibrate total si le favorizeaza? De ce sa faca actiuni prin intermediul carora sa piarda avantajul pe care il au acum?

Daca stam stramb si judecam drept vom vedea ca nu exista favoritisme si avantaje...
De ce nu-l dati in judecata de Dumnezeu, pentru ca el dragutul a fost cel care a decis ca numai MAMA sa poata da viata ??? E clar ca este un " avantaj" si un " favoritism", nu?
Ca o parere personala, ar fi trebuit sa insistati la Directia pentru protectia copilului, sunt obligati sa dea curs si sa verifice orice sesizare si sa ia masuri.
Ca fapt divers, tatal copilului meu a facut nu mai putin de 8 sesizari la aceasta directie si am primit intradevar vizita acestora de 8 ori, au monitorizat de la prima la ultima camera tot ce misca, au cautat si dupa soba...:D, in frigider, sub covoare, au luat pana si proba din apa de la fantana ( a reclamat ca e otravita ...), numai in pampersul piticului nu au cautat... sigur acolo ar fi gasit "ceva"...:))
Ca sa finalizez, de cele mai multe ori ( din pacate ) tatal ( chiar daca in cele 1% cazuri ...are dreptate ) renunta...Renunta la lupta, renunta la copil... Nu pot sa cred ca o mama va renunta vreodata la copilul ei, sau mai bine zis, nu vreau sa cred...
Daca cele relatate de d-vs sunt si in realitate, primul care va va condamna pentru ca a-ti renuntat la lupta va fi chiar copilul dumneavoastra...
Succes!

Alte discuții în legătură

Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)