Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.
In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.
Si credeti ca Dumnezeu este deacord cu o mama care profita de sistem si distruge relatia tata-copil? Sau cu o mama care, doar pentru a avea copilul langa ea nu ii pasa cat sufera acesta?
Tocmai pentru ca a fost aleasa de Dumnezeu ar trebui sa fie prima care sa se gandeasca la copil si nu la ea, chiar daca asta presupune sa ii fie incredintat tatalui sau ca relatia tata-copil sa fie una foarte puternica si dupa divort.
Cate mame fac asta?
Dand la o parte impolitetea ( "dumitale" nu este formula de adresare respectuoasa ) de pe mesajul ralu, pe care il ignor ( dar nu ignor faptul ca m.a.m.a. exista deja, in mentalittatea fiecarui "judecator" care atribuie custodia unei mame iresponsabile, in fiecare "mama" care isi rapeste copilul de acasa confundand tragic binele propriu cu binele copilului si in optica fiecaruia care crede ca mama este proprietara copilului, precum propria rochie ) arat ca "sistemul creat poate de noi", dar mai ales CONSOLIDAT de cei care il apara in orice forma, constient sau nu, nu imi lasa cam nici o portita: acte nu pot obtine, martori ... cine stie cine a vazut-o pe munte, in criza aceea. Acum e internata.
Problema esentiala este alta, si sunt dator sa o arat, din respect pentru cei care isi cheltuie timpul raspunzand aici la obiect.
Astfel, in criza de dementa pe care a avut-o mama, conform spuselor ofiterului de servici, copiluluii i s-a spus ca "toata lumea e rea si ii vrea raul si numai ea, mama, ii vrea binele". Copilul repeta acum aceasta. Daca reusesc sa il iau acasa, voi avea din nou un an doi de recuperare psihologica, il voi pune pe picioare din nou, apoi - ca data trecuta, il va rapi iarasi, prezentand alt certificat medical cum ca e sanatoasa tun. Nu imi permit sa fac ping-pong cu copilul.
Asadar, doream sa stiu daca "justitei romane" aceasta situatie i se pare clara si fara echivoc, au ba. Pentru a evalua sansele unui demers DEFINITIV, deoarece copilul este pe muchie de cutit. O boala CRONICA atat de periculoasa ar presupuneautomat incredintarea definitiva tatalui, cu putere de lucru judecat. Se pare insa, din experienat anterioara, ca protectia copilului este de fapt protectia mamei. In fine, este deja retorica ceea ce spun aici.
Esential este ca a fost gasita goala, pe malul unui rau, acoperita cu noroi, minorul de asemenea, in incercarea de a-l ascunde de politie sau de OZNuri.
Imrpejurarile nu sunt insa trecute astfel in procesul verbal, ci mult mai succint. Nu pot folosi declaratia verbala - telefonica a ofietrului de servici de la politie, si mai ales nu il pot baga in bucluc pentru ca a fost om si mi-a marturisit care sunt faptele reale.
anniela: stiu, la asta ma gandesc in fiecare clipa.
va propun insa sa lasam liber terenul pentru scopulacestui forum: legi si raspunsuri juridice, pt restul avem atatea forumuuri unde putem discuta. Am putea discuta ... rectific.
inca o data, toata consideratia pentru cei care isi consuma timpul raspunzand aici strict pe lege.
multumesc.
custodie: citez din cuvintele nenorocitei aleia: "copilul ma face puternica".
Cam asta e esenta. Ea are nevoie de copil, nu invers. Copilul contine olanzapina si se ia de 4 ori pe zi, inainte de masa, ca sa fie maica-sa bine.
Toata scarba pentru o asemenea mentalitate subumana, asijderea pentru cei care o apara sau consfintesc.
Am spus !
casatoria este un amestec format din doua fiinte construite diferit, care la un moment dat au avut un punct comun...
divortul este intotdeauna argumentat diferit de fiecare dintre tabere ( ca e o lupta pana la urma...)
ADEVARUL insa este intotdeauna la mijloc....
Oare mama copilului d-vs a fost "bolnava" si atunci cand era totul "roz" ?
Sau a capatat aceasta boala in timpul "amestecului"? ( la bine si la rau....)
Oricare ar fi raspunsul d-vs, la oricare din variante aveti o parte de vina, nu conteaza ca partea aceea poate fi in proportie de 0,0000001%, exista...
ralu_2008 : in general casatoriile se desfac din culpa comuna la noi ( nu spun ca nu exista exceptii ), nu am acceptat mult timp ideea asta, pentru ca am crezut tot timpul ca nu am nici o vina...Dar,m-am mai "copt" intre timp si mi-am dat seama ca in procentul de 0,0000001% se incadreaza si explicatia : eu l-am ales... Si asa este, noi ne-am ales partenerii de viata domnule marijuan....