avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare Minor

Buna ziua

Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.

In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 27 Septembrie 2009
Am totusi o nelamurire: ordonanta presedentiala unde se intoduce ? in localitatea de resedinta a mea sau a mamei care detine copilul ?
competenta este judecatoria unde domiciliaza parata respectiv fosta sotie
splendid. nu voi putea face fata unui proces la care trebuie sa imi iau concediu cate 2 zile pentru fiecare termen de "judecata".
multumesc.

ma bate gandul sa fac o plangere penala pentru primejduirea vietii unui minor.
este posibil ?
Probabil,va referiti la infractiunea de"rele tratamente aplicate minorului",astfel cum este ea prev.de art.306 c.pen.:
Art.306 c.pen.
"Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel.a dezvoltarii fizice,intelectuale sau morale a minorului,de catre parinti sau de orice persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare ,se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 12 ani"

Cred ca problema dvs.,va surveni in momentul in care va trebui sa dovediti plangerea cu acte medicale,alte acte,ancheta sociala si martori.
Trebuie sa reflectati serios asupa posibilitatilor dvs. de probatiune,ca sa nu mai vorbim si despre faptul ca probabil fapta despre care faceti vorbire a avut loc,probabil, cu destul timp inaintea discutiei noastre de pe site.Eu personal cred ca este dificil sa dovediti primejdia grava prin"masuri sau tratamente"
Este o simpla parere.
buna ziua

astept inca actele de la politia localitatii unde s-au derulat evenimentele.
daca ele vor veni, in forma in care am fost anuntat telefonic, exista temei pentru art 306c.
Dar dvs vorbiti aici despre tardivitate ... sau nu inteleg eu bine.
Pentru ca plangere penala nu se poate face fara acte doveditoare, iar actele vin greu.

Alte discuții în legătură

Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)