Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.
In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.
Probabil,va referiti la infractiunea de"rele tratamente aplicate minorului",astfel cum este ea prev.de art.306 c.pen.:
Art.306 c.pen.
"Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel.a dezvoltarii fizice,intelectuale sau morale a minorului,de catre parinti sau de orice persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare ,se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 12 ani"
Cred ca problema dvs.,va surveni in momentul in care va trebui sa dovediti plangerea cu acte medicale,alte acte,ancheta sociala si martori.
Trebuie sa reflectati serios asupa posibilitatilor dvs. de probatiune,ca sa nu mai vorbim si despre faptul ca probabil fapta despre care faceti vorbire a avut loc,probabil, cu destul timp inaintea discutiei noastre de pe site.Eu personal cred ca este dificil sa dovediti primejdia grava prin"masuri sau tratamente"
Este o simpla parere.
astept inca actele de la politia localitatii unde s-au derulat evenimentele.
daca ele vor veni, in forma in care am fost anuntat telefonic, exista temei pentru art 306c.
Dar dvs vorbiti aici despre tardivitate ... sau nu inteleg eu bine.
Pentru ca plangere penala nu se poate face fara acte doveditoare, iar actele vin greu.