avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare Minor

Buna ziua

Pe scurt: in urma divortului, instanta a incredintat minorul de 5 ani mamei biologice, in ciuda certificatului de pshioza paranoida a mamei, prezentat instantei.
La 2 ani dupa aceasta mascarada de proces, mama pleaca cu minorul la munte, sufera o cadere psihica si este retinuta de politie ( posibil in urma sesizarii de disparitie depusa de fostul meu socru ) in urmatoarea stare: dezbracata complet, pe malul unui rau ,acoperita cu noroi, asemenea minorului, pe care il camufla, ascunzandu-se de cine stie cine. Acum, mama este internata la psihiatrie de 20 zile, sectia inchisi.
ce sanse am sa salvez minorul ?
Inteleg ca instantele de "judecata" nu prea acorda reincredintarea asa, una-doua, ci trebuie eventual ca mama sa isi asasineze intai copilul, Doamne fereste !
Vorbesc asa deoarece sunt scarbit si nu am incredere in "justitia" romaneasca:am avut o mascarada de proces in care "judecatorul" a calcat cu bocancii cam toate procedurile, evacuand avocat din sala ,refuzand sa consemneze, refuzand intrebari catre martori, etc.
Nu mai comentez. As dori sa stiu insa: am sanse minime sa salvez acest minor cat timp mai traieste inca ? Data viitoare il va pierde udneva in munti.

In acest moment este posibil ca diagnosticul mamei biologice sa fie schizofrenie.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:41, 27 Septembrie 2009
va intreb pt ca din mesajele dvs reiese ca sotia a parasit domiciliul conjugal cu minorul dupa ce ati agresat-o fizic.
ralu_2008 a scris:

Eu zic ca noi tatii sa ne retragem din fata sistemului.
Magistrati ar putea adauga pe lista lor de revendicari si scoaterea in afara legii a tatilor divortati care au copii.

nu va retrageti...ca voi ati creat sistemul...:))

Care sistem l-am creat noi? Daca va referiti la faptul ca din 100 de tati doar 10 sunt eligibili pentru a creste si educa un copil, si au si disponibilitatea si dorinta necesara, nu inseamna ca pe cei 10 trebuie sa ii judecam dupa ceilalti 90.
Asa se intampla acum in sistemul asta.
stimate(a) ralu 2008

Afirmatia cf careia "noi am creat sistemul" este atat de aberanta, incat nu merita raspuns.
Din mesajele mele nu reiese aceasta, ci reiese ca exsotia afirma acest lucru, cum afirma multe altele, printre care si ca este sanatoasa tun. O afirma si acum, din camasa de forta.
Nu este insa in intentia mea sa intru in polemica cu cineva caruia/careia sistemul pare sa ii fie pe plac, remarc doar ca, in aceasta forma, orice gioarsa isi poate rapi copilul de acasa si poate afirma absolut orice dupa aceea. Si stiu ce spun.
Va propun sa incheiem aici: dvs proslaviti acest sistem, eu sutn plin de scarba fata de el, ca fata de orice nedreptate sau orice alta forma de totalitarism.
Pare ca sunteti ori judecator, si ati comis asemenea fapte, ori una din beneficiarele "sistemului". La revedere.

Custodie comuna: "eligibili" dupa reguliel aberante ale acestui sistem anchilozat in sec 17, cred ca asta vreti sa spuneti, nu ?
marijuan a scris:

stimate(a) ralu 2008

Custodie comuna: "eligibili" dupa reguliel aberante ale acestui sistem anchilozat in sec 17, cred ca asta vreti sa spuneti, nu ?

Eligibili dupa sistemul actual nu e nici un tata. Cei care primesc incredintarea nu o primesc pentru ca sistemul ii considera eligibili ci pentru faptul ca sistemul nu are alta varianta (mama alcoolica ,drogata, lipsa, sau care nu vrea copilul).
alcoolica sau drogata nu: prezinta un act ca e in dezalcoolizare si gata. Lipsa sau moarta, da. Exista un precedent in Salaj unde "instanta" a acordat minorul unei mame care avea sifilis. Sistemul 'creat de noi, tatii", cum spunea cineva mai sus =))
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
marijuan, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare copil concubinaj luci22bv luci22bv sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)