avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil

Dacă tatăl biologic cere sa se treacă copilu pe numele lui se poate fără voia mamei asta după ce eu deja am trecut copilul pe numele sotului actual k pe tatăl biologic nu-l interesează și acum după ce s-a născut ași permite sa ma amenințe k a-mi ia fata
Va rog sa reformulati, in limba romana. Altfel nu se intelege nimic.
Ce e asa greu de anteles
Am o fetita care nu e a sotului meu
Tatal biologic vrea drepturi acum după ce 9 luni nu la interesat și mă amenință că ami ia fata an judecata e posibil asa ceva
Daca fata s-a nascut dupa ce v-ati casatorit, se prezuma ca e si a sotului, chiar daca acesta nu e tata biologic. Tatal biologic poate exercita o actiune in tagada a paternitatii.

[ link extern ]

Conform, si daca va dovedi ca el este tatal (test ADN), va fi obligat la pensie de intretinere, respectiv va primi drept de autoritate parinteasca comuna si de legaturi personale. Putin probabil ca va primi copilul.
Dacă tatăl biologic vrea sa recunoască copilul, va trebui sa va dea în judecata pt tagada paternitatii. De luat nu are cum sa că ia copilul, poate eventual sa ceara exercitarea autorității părintești în comun și program de vizitare.
:offtopic:

Ce e asa greu de anteles

E cam greu de inteles..si pentru ca nu ati dat detalii in primul mesaj si pt ca folositi cuvinte care nu exista in limba romana , ca de ex cuvantul " anteles" in loc de " inteles" ," asi " permite, in loc de " isi" permite, "a-mi" ia fata, in loc de "imi" ia fata.. , plus ca pe forum nu suntem obisnuiti cu "k" in loc de " ca" , asa ca va rog sa scrieti mai ingrijit , cu „â”, atunci când litera se află în interiorul cuvântului, si „î” atunci când cuvântul începe sau se termină cu această literă,

Exemple „â”: cuvânt, pământ,

Exemple „î”: încredere, înzăpezit, încercare, întotdeauna, împreună.



Referitor la subiect, nu aveti cu ce sa il ajutati sau impiedicati pe biologic, asteptati sa va dea in judecata, vedeti intai ce cere si reveniti ca sa va ajutam concret.
Daca va dori, va fi tatal acestul copil, nu va puteti opune. Numele insa, cel mai pribabil e ca va ramane cu numele actual, ca va cheama pe toti ce locuiti cu copilul la fel.
Ce poate obtine , e un program de relatii cu copilul. Nu stiu daca va obtine sa exercite autoritatea parinteasca, probabil ca da.
Oricum, pana nu va da in judecata, nu il luati in seama

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, ... Nenestean Mirela Nenestean Mirela Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, pe certificatul de naștere al copilului la nume e trecut după fostul meu soț , după ce sa ... (vezi toată discuția)