avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

In perioada anilor 1982 -1985 am lucrat la CEC Agentia Predeal part time (6 ore/zi) incadrata ca mandatar, fara a fi inscrisa aceasta in cartea de munca.Intrebarea este cum trebuie sa procedam legal pentru a obtine din partea sucursalei CEC Brasov o adeverinta care sa ateste aceasta, adeverinta necesara pentru constituirea vechimii in munca, cu stima, .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 30 Mai 2024
Depuneti o solicitare in scris la CEC pentru a vi se elibera adeverinta de vechime pentru perioada respectiva.

HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Buna seara, am o situatie similara , ce ati rezolvat cu vechimea la CEC ?
Cred ca a solutionat problema, avand in vedere ca CEC este inca in functiune... luati legatura cu fostul angajator .
Si eu sunt in aceeasi situatie. Am primit adeverinta dar au spus ca nu s-a platit decat impozitul si nu va avea nici un efect la pensie. Ca am lucrat cu contract de mandat fara sa fie trecut in cartea de munca. Eu vroiam sa stiu daca perioada lucrata e luata in considerare ca vechime in munca.Poate sa mi raspunde cineva?
Va multumesc.
ati rezolvat ceva ?adica se va lua in considerare la vechimea in munca la dosarul de pensionare?

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca sucursala cec deva ilie57 ilie57 in perioada anilor 1984-1986 sotia mea a lucrat la CEC sucursala Deva part time (4 ore/zi) incadrata ca mandatar, fara a fi inscrisa aceasta in cartea de ... (vezi toată discuția)
Munca și salarizare Enachee Enachee Bună ziua! As vrea sa știu dacă angajatorul este obligat sa-mi dea documente care atesta salariul brut lunar din ultimi 28 de ani de pe ştatul de plata ... (vezi toată discuția)
Adeverinte vechime in munca si specialitate inainte de abrogarea ... CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I ADEVERINTE VECHIME IN MUNCA SI SPECIALITATE INAINTE DE ABROGAREA CARNETELOR DE MUNCA ! Buna seara, am fost angajat, in perioada 2007- 2010, la 2 angajatori, ... (vezi toată discuția)