Am si eu o intrebare, varul meu a vandut o masina in valoare de 4000 euro, dar nu a facut contract vanzare, doar i s-au transferat banii intr-un card bancar(in care a scris de la Alex pentru Adrian). I-a dat masina si actele iar cumparatorul(Alex) s-a cam sucit dupa o 2 saptamani si vrea sa faca schimbul inapoi, vanzatorul adica varul meu(ADrian) nu mai doreste acest lucru, ce poate face in acest caz? E obligat sa-i dea banii inapoi, sau poate sta linistit ca nu are cum sa-i ceara? (ma refer pe cale legala evident) Daca s-ar putea sa-mi raspunda cineva avizat in domeniu as fii bucuros. Multumesc anticipat
Buna seara,
nu sunt o persoana avizata in domeniu insa imi permit sa va spun ca m-am aflat si eu in aceeasi situatie cu mult timp in urma. Am vandut masina unei persoane dintr-un judet indepartat iar dupa doua saptamani ma trezesc ca ma suna cu noapte-n cap intr-o duminica si imi spune ca vrea sa-mi dea masina inapoi pe motiv ca pleaca la munca in Germania. I-am spus sa ne intalnim a doua zi luni si sa vedem ce se poate face. Intre timp am sunat pe ici pe colo si am stiut ce am de facut. Ne-am intalnit si i-am spus ca sunt de acord dar cu conditia ca masina sa fie vazuta de catre un mecanic si daca nu prezinta defecte sa-mi plateasca pentru cele doua saptamani in care a condus masina asa cum ar fi platit daca ar fi inchiriat masina de la o firma de inchirieri auto. Altfel nu discutam ca nu sunt obligata sa o rascumpar, acest aspect nefiind prevazut ca act aditional la contractul de vanzare - cumparare. Omul a fost de acord, totul a mers ca uns, mi-a multumit si asta a fost. Acum, cantariti daca situatia dv. seamana cu a mea si actionati asa cum va dicteaza constiinta.
Auto second hand
axa111
Buna ziua ! Am o mare, mare problema. Am vandut saptamana asta un autoturism (masina personala). Au venit cumparatorii, au vazut-o si mi-au spus sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
utilizator1122111
In Octombrie 2010 am dus masina la vanzare in piata de masini(masina personala trecuta pe numele meu in acte persoana fizica), in jumatate de ora m-a sunat un ... (vezi toată discuția)