avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Auto second hand
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Auto second hand

Buna ziua ! Am o mare, mare problema. Am vandut saptamana asta un autoturism (masina personala). Au venit cumparatorii, au vazut-o si mi-au spus sa mergem la reprezentanta marcii sa o verificam, zis si facut. Imi stiu masina curata din toate punctele de vedere si nu aveam nimic de ascuns, mai mult de atat le-am spus ca le scad din pret orice defectiune descoperita de care eu nu am stiut..Bun.. Joi dimineata am fost la reprezentata (aleasa de ei, eu nu am avut nici o implicare) si au cerut cea mai completa verificare, anume : caroserie-mecanica-electrica. Devizul a fost ca ii trebuie un semering si cam atat. Au fost super incantati, au cumparat masina. Aseara ma suna ca au plecat cu ea in tara si ca tremura masina.. si atunci mi-a picat fisa si le-am spus ca e capacul motorului (cel de plastic care are rol estetic si antifonant cred) pt ca nu statea ff fix si motorul fiind diesel (ei avand numai benzina inainte) vibreaza mai mult. Le-am explicat sa il dea jos si sa vada daca se mai aude ceva, nu au vrut. Au inceput sa imi spune ca e masina stricata si ca i-am pacalit, ca am fost mana in mana cu aia de la reprezentanta carora le va face plangere ca nu au descoperit problema si ca vor banii inapoi, altfel merg la politie si in instanta cum ca eu am stiut ca masina are problema asta si este viciu ascuns. Repet, masina era in stare aproape perfecta ! Lucru dovedit de testul la reprezentanta in care a stat cateva ore si un capac de plastic care vibreaza la turatii joase nu reprezinta o problema mecanica. Eu merg si la detectorul de minciuni pt chestia asta..mi se pare incredibil sa dau o masina buna cu care eu am mers mai bine de jumatate de an fara nici cea mai mica problema, sa se strice la o zi dupa ce am vandut-o. Cel care a cumparat-o este si la prima masina cu cutie automata si dupa ce i-am dat cheile se cam incurca in levierul cutiei..o impingea in toate directiile..ca si cum s-ar fi speriat de ea si nu stia ce sa faca. Sa presupunem ca masina chiar are o problema si nu este doar capacul acela. Masina nu da erori, nimic..doar aud ei zgomotul ala..si luni cand vor sa ne intalnim ei deja vor fi mers cu masina in jur de 1500 km (lucru imposibil de realizat cu o cu adevarat masina stricata). Astept orice sfat si va multumesc anticipat. Precizez ca am facut contract de vanzare-cumparare dupa ce masina a fost verificata la reprezentanta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:08, 11 Aprilie 2016
Daca reprezentanta a eliberat document pentru verificare,dv nu aveti nici o culpa
Si dv puteti invoca ca vehiculul tremura de la calitatea carburantului
Eu nu am devizul de la reprezentanta. A ramas la ei..dar presupun ca se poate gasi in baza de date pe ce nume a fost programarea si ce s-a constatat. Multumesc mult pentru raspuns.
Daca masina e ok, nu aveti temeri. Parerea mea e sa mergeti la o intalnire cu ei cu un avocat. Vedeti pana unde vor sa ajunga cu ideea de rascumparare, eventual le dati banii inapoi mai putin chiria pe cat au avut-o. Sau mergeti si va alegeti cate un expert tehnic si faceti o evaluare a masinii si semnati inainte un acord ca va asumati rezultatele evaluarii etc.
Sunt mai multe variante, depinde de cine ce vrea, concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare autovehicul vandut - probleme ulterioare anonim1010 anonim1010 Buna ziua! Persoana fizica fiind, acum 3 saptamani am vandut un autovehicul unei persoane care nu este din orasul meu. Ne-am intalnit, a mers la test-drive cu ... (vezi toată discuția)