avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie: daune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie: daune

Buna ziua.
Locuiesc in chire in Bucuresti cu contract de inchiriere incheiat in luna februarie.
Tocmai m-am intors dintr-o vacanta de cateva zile si am descoperit ca furtunul de apa calda din baie a explodat si intreaga baie inundata, peretii din toate camerele, perdele, usa de la intrare etc. erau toate umede.

Cum trebuie sa procedez pentru a evalua daunele la obiectele personale cat si cele ale proprietarului?
Cum pot sa cer depagubiri daca este cazul?

In primul rand imi fac griji pentru electronicele personale. Deocamdata nu am pornit nimic, am deschis toate ferestrele pentru a elimina umezeala.
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
dragosclaudiunetea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:32, 5 Iunie 2017
In contractul de locatiune ce clauze exista vis-a-vis de responsabilitatea verificarii si mentinerii in stare tehnica de functionare a instalatiilor interioare ?
Normal,cel care utilizeaza spatiul cu destinatia de locuinta prin contract de locatiune -preia responsabilitatea bunei functionari a instalatiilor interioare
La momentul intrarii in spatiu a fost incheiat proces verbal predare-primire cu starea tehnica a instalatiilor interioare si a bunurilor existente in apartament ?
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste urmatoarele cheltuieli? proprietarul sau chiriasul? ... gistra gistra Cine plateste urmatoarele cheltuieli? Proprietarul sau chiriasul? 1) Se strica un aparat electrocasnic, la doar un an de la expirarea garantiei? 2) ... (vezi toată discuția)
Predare apartament vanzator - cumparator lucian1956 lucian1956 Buna seara, O persoana vinde un apartament. Cu contract de vanzare-cumparare, taxe platite, totul este in regula. Intrebare: Vanzatorul mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata verificare gaze tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa imi clarificati urmatoarea problema: locuiesc cu chirie. As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca revizia periodica a instalatiei ... (vezi toată discuția)