avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Predare apartament vanzator - cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Predare apartament vanzator - cumparator

Buna seara,

O persoana vinde un apartament. Cu contract de vanzare-cumparare, taxe platite, totul este in regula.
Intrebare:
Vanzatorul mai trebuie sa incheie vreun document cu cumparatorul, adica ceva ca un proces verbal, cum ca apartamentul este in regula din punct de vedere al usilor, ferestrelor, instalatiile diverse din casa, etc. ?
Asta pentru situatia ipotetica in cazul in care cumparatorul ar avea ceva de reclamat dupa primirea efectiva a apartamentului.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:18, 28 August 2015
De regula ,cand un potential cumparator isi asuma responsabilitatea sa incheie contract de vanzare cumparare bun imobil,se prezuma ca a verificat cu responsabilitate si accepta starea tehnica a instalatiilor,a usilor si ferestrelor din apartamentul pe care intentioneaza sa il achizitioneze
Pentru siguranta reciproca,la predarea efectiva a apartamentului,partile pot incheia proces verbal in care sa consemneze starea tehnica instalatie interioara,index apometre,stare tehnica usi/ferestre,index electric,gaze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor mada_tuica mada_tuica Buna ziua, As vrea sa stiu daca este nevoie ca administratorul sau presedintele sa fie prezenti sau sa constate schimbarea apometrelor. In urma ... (vezi toată discuția)
Chirie: daune dragosclaudiunetea dragosclaudiunetea Buna ziua. Locuiesc in chire in Bucuresti cu contract de inchiriere incheiat in luna februarie. Tocmai m-am intors dintr-o vacanta de cateva zile si am ... (vezi toată discuția)
Indexul îl duc la asociație,apometrele trebuie sa le schimb ... Magie1 Magie1 Indexul îl duc la asociație,apometrele trebuie sa le schimb administratorul asociației mia zis să vadă ea apometrele apoi sa le schimb să vadă cu ... (vezi toată discuția)