avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori. Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori. Custodie comuna

Am divortat in 2011. Am cerut custodia celor doua fetite pe care le aveam cu fostul dar se schimbase legea si avem custodie comuna , dar ele sunt doar in grija mea. I s.a stabilit o pensie alimentară pe care oricum nu o plătește . el lucreaza in Italia si nu a venit acasa pana anul acesta , când a stat doar o săptămâna. As vrea sa atiu daca as putea cumva obtine custodia doar eu , daca s.a schimbat vreo lege, deoarece as avea posibilitatea sa ma stabilesc in străinătate si mi.ar fi mult mai usor sa ma descurc acolo. Ele sunt nascute in Italia si eu am inca buletinul de acolo valabil. Dar din 2011 locuim in România.
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:28, 6 Iunie 2017
Dacă există o situație de imposibilitate sau cel puțin o dificultate majoră de comunicare cu tatăl, se poate vorbi despre șanse reale pentru stabilirea exercitării în mod exclusiv a autorității părintești.
Pot lua legatura cu el. Doar ca de obicei este sub influența alcoolului ( acesta fiind si unul din motivele divorrului) si nu este de acord sa imi dea procura pentru pașapoarte dar nici nu se implica in cresterea copiilor. Lucrează la negru si nu pot demonstra ce venituri are. I s.a stabilit o pensie alimentară de 220 de lei pe luna si nu l.am mai dat in judecata ptr asta deoarece oricum nu ar schimba semnificativ situatia. Eu as vrea , daca tot nu are grija de ele macar sa ma lase sa le scot din tara...
Pentru a putea să vă stabiliți cu copiii în străinătate trebuie să formulați o acțiune având acest obiect. În cadrul acțiunii trebuie să probați că locuința unde veți sta este corespunzătoare, că veți avea venituri suficiente, că minorii vor frecventa o formă de învățământ și pot fi supravegheați etc.
Cereţi-i în scris acordul pentru paşaportul copiilor, prin email sau sms, într-o formă care poate fi listată.Dacă nu vă răspunde, repetaţi solicitarea, specificaţi că absenţa răspunsului său înseamnă opunerea lui.
Aşa aveţi dovada relei sale voinţe şi puteţi cere,în subsidiar, suplinirea semnăturii tatălui pentru obţinerea paşapoartelor şi pentru ieşirea din ţară, în procesul pentru obţinerea autorităţii parentale unice.
Ați putea să faceți și plângere penala pt abandon. Lucrurile ar fi net superior în defavoarea dansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi parentale nou nascut Balint88 Balint88 In cateva saptamani urmeaza sa devin mama, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in ultimi doi ani nu am lucrat activ. Tatal copilului va figura pe ... (vezi toată discuția)
Călătorie în străinătate cu minori adina0423 adina0423 Bună tuturor. Am o întrebare? Cum și cui sa ma adresez pentru a călători în străinătate cu copiii minori, fiind divorțată și având custodie ... (vezi toată discuția)
Obținere custodie minori Noa.Dianne Noa.Dianne Buna ziua! Situația mea este următoarea: am divorțat de fostul soț acum 7 ani. Custodia celor doi copii minori a fost stabilită comuna, in cazul in care ... (vezi toată discuția)