avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi parentale nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi parentale nou nascut

In cateva saptamani urmeaza sa devin mama, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in ultimi doi ani nu am lucrat activ. Tatal copilului va figura pe certificatul de nastere insa nu mai formam un cuplu si nici nu suntem casatoriti. Initial discutasem sa aplice el pentru concediu parental si indemnizatie deoarce veniturile lui sunt substantiale si astfel am fi fost amandoi acasa implicati in crestera copilului.
Avand in vedere situatia as vrea sa stiu la ce sa ma astept, ma incadrez macar la alocatia de cresterea copilului? pot cere tatalui pensie alimentara pentru nou nascut? ar putea tatal sa aplice pentru indemnizatie parentala fara sa stiu ? trebuie sa stabilim o custodie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:06, 17 Februarie 2020
Da, alocaţia copilului se acordă părintelui care locuieşte cu copilul.Puteţi cere tatălui pensie alimentară pentru copil.Da, tatăl poate cere indemnizaţia parentală, dar trebuie să scrieţi o declaraţie că nu aţi cerut dvs. indemnizaţia şi trebuie să semnaţi ceva formulare.
Este bine să cereţi în instanţă autoritatea părintească , domiciliul copilului, pensia alimentară şi programul de relaţii personale tată-copil.
Multumesc pentru raspun, cu siguranta vom merge in instanta pentru a stabili detalile. Grija mea era legata de indemnizatia parentala, pe care sa o ceara fara sa stiu si poate astfel sa obtine beneficii suplimentare cu privire la custodie. Apreciez raspunsul.
Ceea ce v-am spus este calea legală.Aveţi grijă să nu scrie el declaraţia în numele Dvs., fiindcă nu este necesară prezenţa Dvs.
Da, dacă el declară că el s-a ocupat de copil, peste 2 ani, şi dovedeşte cu indemnizaţia, dvs., fiindcă aveţi dubii, va trebui să vă adunaţi probe în cei 2 ani că Dvs. v-aţi îngrijit de copil, prin emailuri, sms-uri, etc, adică în scris şi prin martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care recunoaste adulterul avut loc in timpul separarii in fapt Anonimus00 Anonimus00 Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, casatorie din care au rezultat 2 minori, primul fiind recunoscut de catre tata, al doilea fiind motivul intentarii de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara flavia90 flavia90 Buna seara,acum 7 ani m-am judecat pentru custodia copilul.Instanta a hotarat sa ne dea custodia comuna cu domiciliu minorului la mine(mama)in Italia,dandui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil cu varsta de 14 ani timp de 12 ani l am ... Iuliaelena40 Iuliaelena40 Buna ziua am un copil cu varsta de 14 ani timp de 12 ani l am crescut singura tatal nu a participat cu nimic in toti acesti ani Nici economic si Nici ... (vezi toată discuția)