avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,acum 7 ani m-am judecat pentru custodia copilul.Instanta a hotarat sa ne dea custodia comuna cu domiciliu minorului la mine(mama)in Italia,dandui drepturile tatalui la vizita.Tatal de atunci nu a venit decat in primula An sa vada copilul si nu s a mai interesat desi are o situatie destul de buna.Eu Am fost de 2 ori in tara cu copilul ducanduil sa l vada si sa petreaca tmp cu el.eu nu Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat.Intrebarea mea Este daca cer custodia esclusiva intrucat tatal nu s a interesat de minor si nu a contribuiti cu nimic desi i Am cerut ajutorul in nenumarate ori deoarece copilul merge la scoala si sunt cheltuieli etc si pensie alimentara de cand avem custodia comuna pot avea castig de cauza.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:47, 20 Iunie 2019
Buna seara,
Va trebui sa solicitati pensie alimentara.
Nu cred ca veti primi exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Am inteles domunul avocat,ceea ce nu inteleg este cum e posibil sa nu primesc custodia esclusiva atata timp cat el nu i si respecta indatoriile de parinte si nu se intereseaza de nici un fel.De altfel i-i ridicaa si alocatia copilului desi copilul nu mai e de 7 ani in tara.Nu Este de acord sa mi mai faca pasaportul la copil.Deci daca eu merg in tara nu voi putea sa ma intorc aici in It. unde noi avem rezidenta si copilul scoala.Intr-un cuvint depind de el .Credeti ca a-s putea cere pensia alimentara de cand copilul e in grija mea,mai exact 7 ani si pana in prezent?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat

Asta nu exista, sa fi cerut si instanta sa nu fi stabilit.
Cum a fost mai exact ?
Puteti cere si sa exercitati singura autoritatea parinteasca ca asa faceti de fapt. Aveti nevoie de un avocat care sa vrea si sa stie cum sa expuna problema incat sa obtineti asta.
Nu puteti obtine alocati ept copil acolo ? si tatal sa renunte la cea de aici ?
In instant asa cereti sa fie obligat sa returneze suma incasata cu titlu de alocatie.
Confundati dreptul cu obligatia.
El are dreptul sa si vada copilul nu si obligatia.
Moral aveti dreptate legal nu.
O mizerie de om ca ridica alocatia dar asta e viata.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Sobolan de tomberoane, utilizator
Buna ziua,daca va uitati mai bine eu am spus ca Nu Am cerut pensie alimentara si nu mi s a dat.

gi-jane2 a scris:

Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat

Asta nu exista, sa fi cerut si instanta sa nu fi stabilit.
Cum a fost mai exact ?
Puteti cere si sa exercitati singura autoritatea parinteasca ca asa faceti de fapt. Aveti nevoie de un avocat care sa vrea si sa stie cum sa expuna problema incat sa obtineti asta.
Nu puteti obtine alocati ept copil acolo ? si tatal sa renunte la cea de aici ?
In instant asa cereti sa fie obligat sa returneze suma incasata cu titlu de alocatie.

Alte discuții în legătură

Hartuire psihica roxanaGG roxanaGG am 40 de ani si sunt mama unui baietel de doi ani si locuiesc cu parintii mei. tatal copilului are 73 de ani.nu suntem casatoriti. m-am despartit de el pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi parentale nou nascut Balint88 Balint88 In cateva saptamani urmeaza sa devin mama, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in ultimi doi ani nu am lucrat activ. Tatal copilului va figura pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare autoritate parinteasca AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1 an, recunoscut de tatal lui, cetatean american, rezident in Germania. Nu suntem casatoriti. Copilul a fost nascut in ... (vezi toată discuția)