Buna seara,acum 7 ani m-am judecat pentru custodia copilul.Instanta a hotarat sa ne dea custodia comuna cu domiciliu minorului la mine(mama)in Italia,dandui drepturile tatalui la vizita.Tatal de atunci nu a venit decat in primula An sa vada copilul si nu s a mai interesat desi are o situatie destul de buna.Eu Am fost de 2 ori in tara cu copilul ducanduil sa l vada si sa petreaca tmp cu el.eu nu Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat.Intrebarea mea Este daca cer custodia esclusiva intrucat tatal nu s a interesat de minor si nu a contribuiti cu nimic desi i Am cerut ajutorul in nenumarate ori deoarece copilul merge la scoala si sunt cheltuieli etc si pensie alimentara de cand avem custodia comuna pot avea castig de cauza.
Daca i-mi poate raspunde un avocat As vrea sa stiu daca nu mi a fost acordata pensia alimentara pentru copil,necerando o pot cere acum de cand Am luat copilul mai exact 7 ani.credeti ca mi se va da avand in vedere faptul ca tatal nu a contribuit cu nimic in toti acesti ani
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
adevarul e ca trebuie sa ma uit cu mare atentie ca sa imi dau seama ca scrie ca nu ati cerut si chiar de nu ati cerut, trebuia stabilit
Stabilirea contributiei parintilor Art. 402
(1) Instanta de tutela, prin hotararea de divort, stabileste contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
(2) Dispozitiile titlului V privind obligatia de intretinere se aplica in mod corespunzator.
Raspunsul e ca nu puteti cere acum din urma, ci daca cereti, se acorda de la data cererii.
Hartuire psihica
roxanaGG
am 40 de ani si sunt mama unui baietel de doi ani si locuiesc cu parintii mei. tatal copilului are 73 de ani.nu suntem casatoriti. m-am despartit de el pentru ... (vezi toată discuția)