avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AJUTOR!!! - somatie de plata & titlu executoriu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AJUTOR!!! - somatie de plata & titlu executoriu

Un SRL primeste la data de 22.09.2009 o somatie de plata a datoriilor la bugetul de stat, in baza art. 145 OUG 92/2003, pentru care s-a inceput executarea silita.
In termen de 15 zile de la primirea somatiei, SRL-ul este obligat la dovada stingerii datoriilor, in caz contrar se va proceda la continuarea masurilor de executare silita.

Anexat somatiei, un titlu executoriu unde sunt defalcate sumele restante, pe fiecare contributie.

SRL-ul isi recunoaste debitele, mai putin unul singur, respectiv o amenda care a fost achitata numerar (dovada chitanta AFP), dar care in titlul executoriu figureaza ca restanta.

Intrebarea mea este, cum se continua acest "film", ce urmeaza sa se intample? Cam cat dureaza pana se pune sechestru pe cont si/sau pe bunuri?

SRL-ul este dispus sa plateasca aceste datorii, dar suma fiind destul de mare, nu se poate achita integral in 15 zile. Se poate face o esalonare a platilor si cum?

Conform OUG 92/2009 plata obligatiilor fiscale poate fi amanata, dar sunt cateva conditii impuse, iar SRL-ul in cauza nu se incadreaza (exista datorii restante si inainte de 30.09.2008, cam jumatate din suma totala. Datoriile au inceput sa curga din februarie 2008, firma fiind infiintata in 2003. Pana in februarie 2008 SRL-ul a fost cu toate obligatiile la stat platite la zi.)

Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 16:52, 23 Septembrie 2009
Pentru a obtine o esalonare, ar trebui sa cereti audienta la directorul DGFP de la care a venit somatia (desi nu este foarte usor ca o firma se obtine asa ceva). Ceea ce priveste amenda platita cu numerar, puteti sa prezentati chitanta unui functionar de la Biroul de Executari Silite, ei vor verifica si va pot oferi detalii in legatura cu postul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)
Art. 145 din ordonanta guvernului nr.92/2003 imcatalin imcatalin Am primit de curand de la Agentia Nationala De Administratie Fiscala o somaie de plata a unei amenzi si as dori sa stiu daca este amenda penala. In scrisoare ... (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)