avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata zile concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata zile concediu neefectuat

Buna ziua
Lucrez de peste 10 ani la o unitate de turism in care am avut mai multe functii dar niciodata contract intrerupt.
Ne-au "obligat" de cateva ori sa ne trecem in concediu fara plata desi eram la servici
Ideea este ca am demisionat si nu vor sa-mi incheie contractul de munca Patronul mi-a spus sa ma mai gandesc si ca din 26 mai de cand s-a incheiat preavizul ma va trece in concediu de odihna
Eu nu doresc asta si vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez sa-mi recuperez garantia oprita (peste 4500 lei...) si banii pe concedii
Concediu integral eu nu am avut in nici unul din anii in care am lucrat incepand cu anul 2003 ianuarie
As vrea sa stiu pe ce perioada imi revin bani daca in timpul anilor am avut doar concediu partial , cred ca maxim 10 -13 zile pe an

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 6 Iunie 2017
La incetarea c.i.m. , angajatorul trebuie sa va compenseze in bani CO neefectuat.
In situatia in care drepturile salariale nu va sunt achitate va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata ori puteti apela la mediere.


... Concediu integral eu nu am avut in nici unul din anii in care am lucrat incepand cu anul 2003 ianuarie ...


In cazul unei actiuni in instanta, termenul de prescripţie este cel mentionat de art. 268 alin. (2) din Codul muncii, respectiv cererea în instanţă a salariatului va putea fi formulată în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului.

Daca salariatul nu va solicita in instanta acordarea CO,sau acordarea sumelor compensatorii în cazul neefectuării concediului, în termenul de prescripţie, angajatorul/instanta va putea invoca excepţia prescripţiei dreptului la acţiune pentru drepturile ce nu sunt solicitate în termenele de prescripţie prevăzute de lege.

Prin urmare, compensarea in bani a CO neefectuat este limitata numai la actiunea in instanta, angajatorul putand compensa in bani si CO neefectuat de peste 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre banii de concediu antonesa antonesa Lucrez la o brutarie si am lucrat la aceas brutarie din 2011 pana ân 2014 nu mi sa oferit concediu si nici bani de concediu ..acuma am 10 luni de cand sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat gina2010 gina2010 Buna ziua, la plecarea unui salariat din firma, daca au ramas zile de co neefectuate in ultimii 7 ani ( cate 2,3) trebuie calculate pe toti anii sau numai pe ... (vezi toată discuția)