La incetarea c.i.m. , angajatorul trebuie sa va compenseze in bani CO neefectuat.
In situatia in care drepturile salariale nu va sunt achitate va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata ori puteti apela la mediere.
... Concediu integral eu nu am avut in nici unul din anii in care am lucrat incepand cu anul 2003 ianuarie ...
In cazul unei actiuni in instanta, termenul de prescripţie este cel mentionat de art. 268 alin. (2) din Codul muncii, respectiv cererea în instanţă a salariatului va putea fi formulată în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului.
Daca salariatul nu va solicita in instanta acordarea CO,sau acordarea sumelor compensatorii în cazul neefectuării concediului, în termenul de prescripţie, angajatorul/instanta va putea invoca excepţia prescripţiei dreptului la acţiune pentru drepturile ce nu sunt solicitate în termenele de prescripţie prevăzute de lege.
Prin urmare, compensarea in bani a CO neefectuat este limitata numai la actiunea in instanta, angajatorul putand compensa in bani si CO neefectuat de peste 3 ani.