Am o întrebare dacă mă poate ajuta cineva. După ce am ieşit de la muncă, am fost acasă la un coelg de muncă unde am petrecut câteva ore. Pe la ora 01.00 noaptea a venit poliţia la uşa noastră şi ne-a spus faptul că vecinul de vis-a-vis a sunat la poliţie deoarece muzica pe care o ascultăm îl deranja şi nu putea să doarmă. După ce am fost legitimaţi, şi eu şi colegul meu de muncă, ne-a fost comunicat faptul că vom fi sancţionaţi contravenţional conform legii 61/1991 art.2 pct 26 - tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora. Întrebarea mea este, în acest caz nu trebuie sancţionat doar propietarul apartamentului? Din câte am vorbit cu o cunostinţă de-a mea, în aceste cazuri, dacă sutn mai multe persoane în apartament şi se tulbura liniştitea locatarilor, va fi sancţioant contravenţional doar propietarul apartamentului.
Politia,in astfel de situatii are autoritatea si competenta sa legitimeze persoanele din apartament si sa aplice tuturor sanctiuni
Nu exista dispozitie expresa care sa oblige politia sa aplice amenda exclusiv proprietarului imobilului