avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din ,,averea ,, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din ,,averea ,, sotului,avere la care nu a contribuit?

Fiul meu vrea sa se recasatoreasca.Are un copil din prima casatorie.Actuala nu are nimic propriu ,in schimb are 2copii.Pana la varsta de 40 ani nu a dobandit nimic pt a lasa mostenire copiilor ei.Prin casatoria fiului cu ea, nepoata mea va pierde din ce va mosteni de la strabunica,bunicul,tatal ei 1/4 din avere.Suntem nevoiti sa vindem tot ce avem pentru a nu o defavoriza pe nepoata noastra.Care e sfatul dvs?multumesc
Buna seara,
Si fosta sotie ar fi mostenit 1/4 din masa succesorala nu doar viitoarea.
Fiul dumneavoastra, daca doreste sa nu lase nimic sotiei sale, poate sa incheie acte de vanzare cumparare copilului lui.
Inainte de a incheia orice act de instrainare, va sfatuiesc sa va ganditi BINE! Oare fericirea cuiva sta doar in AVERE?
Inca o intrebare, ce faceti daca viitoarea nora va trece la cele vesnice inaintea sotului? El va mosteni 1/4 din bunuri pe care aceasta le-a realizat inainte de casatoria cu fiul dumneavoastra sau le-a mostenit. Atunci e bine?
Nu are ce mosteni fiul meu ca nu are nimic,cica sta la fosta soacra!Poate fi si alta realitate la care inca nu vreau sa ma gandesc
Se pare ca pt.noua da este raspunsul
Va multumesc pt promptitudine dar nu mi.a alinat ,,temerile,,!
Bună Ziua. Fără a judeca , userul a cerut un sfat din punct de vedere juridic ci nu moral. Astfel, pt liniștea dvs dacă doriți ca nepoata sa fie unica moștenitoare a bunurilor dvs, puteți sa-i faceți acesteia acte , cu sfatul de a va rezerva dreptul de uzufruct pe toată durata vieții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Mostenitori directi hortensie hortensie Care sunt mostenitorii directi in urmatoarea situatie? Sunt o mama careia i-a decedat sotul si fiul ramanand in viata nora, 2 nepoti si o stranepoata. Dupa ... (vezi toată discuția)