avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate fisa de lichidare

Buna seara,

As dori sa imi spuneti, va rog, daca sunt obligata sa platesc contravaloarea unui nr de tichete de masa daca contractul de munca a fost rupt din partea angajatorului fara preaviz ( eram inca in perioada de proba ) si fisa de lichidare nu mi-a fost inca eliberata. Suma, care imi este imputata, de aprox 60 ron, mi-a fost adusa la cunostinta inainte de virarea ultimului meu salariu printr-un email.Ce putere legala are fisa de lichidare si ce obligatii si drepturi am eu ca fost angajat? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: danadani , utilizator 19:29, 10 Iunie 2017
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.

3. In speta, dvs ati primit mai multe tichete de masa decat vi se cuveneau?
Multumesc frumos pt raspuns. Tichetele sunt virate la inceputul lunii, iar mie mi-a fost rupt contractul cam pe la jumatatea lunii. Ceea ce nu am inteles este de ce suma respectiva ( contravaloarea tichetelor de masa ) nu a fost regularizata din salariul corespunzator jumatatii de luna deja lucrate. Este legal sa mi se ceara aceasta suma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2017
danadani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bonuri de masa smeagull smeagull Buna ziua, angajatorul acorda bonuri de masa in avans. Un angajat demisionat, care primise bonuri in avans, a plecat fara sa isi faca lichidarea, si fara sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea fisei de lichidare, in 2019 ToniR ToniR Buna ziua. Cui ii este mai importanta si mai obligatorie fisa de lichidare la incetarea cim, avand în vedere ca atat angajatorul cat si fostul său salariat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat edradu edradu Buna ziua, Am fost angajat la o societate care este in insolventa (reorganizare judiciara). In august 2019 am facut un accident vascular si am stat in ... (vezi toată discuția)