avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii angajare

Am 46 de ani, şi sunt pensionar legal pentru vechime completă, din anul 2000. ( am avut grupa I specială din industria nucleară ). Aş dorii să-mi caut de lucru, pentru a-mi întregii veniturile. În ce condiţii legale pot să ma angajez ţinând cont de calitatea mea actuală de pensionar, însă fără a-mi fii afectată pensia. Care ar fii baza legală pentru a mă angaja. Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ruxy , utilizator 19:43, 8 Ianuarie 2006
Art. 94. din legea 19/2000 - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
.......
c) pensionarii pentru limită de vârstă.
Dupa un min 12 luni de cotizare puteti cere recalcularea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar gradul iii ContSters103392 ContSters103392 Buna ziua, Mama este pensionata pe caz de boala gr. III. Are 54 de ani si 31 vechime in munca iar in 2010, luna iulie, se va pensiona cu puncte de ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu drept de munca? corinuta corinuta Mama mea are varsta de 60 de ani, de 2 ani de zile s/a pensionat definitiv adica e pt limita de varsta.Poate sa se angajeze acum ca ingrijitoare la o ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta giagi giagi Daca sunt asociat al firmei.Am fost angajat ca dir.ec.al firmei.Am iesit la pensie limita de varsta.In urma deciziei de pensionare CIM s-a incheiat. Ca ... (vezi toată discuția)