avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie limita de varsta

Daca sunt asociat al firmei.Am fost angajat ca dir.ec.al firmei.Am iesit la pensie limita de varsta.In urma deciziei de pensionare CIM s-a incheiat.
Ca asociat al firmei imi pot desfasura in continuare activitatea fara sa apar inregistrat cu CIM?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:44, 5 Iunie 2008
art. 94 din Legea nr. 19/2000
"Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:
a)copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pâna la vârstele prevazute la art. 66 lit. a) si b);
b)nevazatorii;
c)pensionarii pentru limita de vârsta."
:luck:

OUG 49/2001 a mai adăugat lit. d) pt. pensionarii cu gr. III de invalid.
Munca prestata fara contract de munca este "munca la negru"
Pentru a putea presta munca este obligatoriu sa aveti contract de munca, iar in cazul dvs. se pot cumula pensia cu salariul. In fiecare an duceti la Casa de Pensii o adeverinta cu salariul si sporurile de care beneficiati lunar si vi se va recalcula pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal ca un pensionar pe caz de boala sa deschida firma si sa fie administrator clipa silvia clipa silvia E legal ca un pensionar pe caz de boala sa deschida firma si sa fie administrator? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati? lenareg lenareg Poate un pensionar pe caz de boala sa fie presedinte sau membru al Consiliului de Administratie la un O.N.G. CHIAR SI ONORIFIC ADICA FARA SA FIE PLATIT? (vezi toată discuția)
Contract de colaborare lumidrula lumidrula va rog sa ami dati un raspuns cat mai urgent daca se poate la urmatoarea mea problema: sunt pensionata pe caz de boala fara drept de munca si am semnat un ... (vezi toată discuția)