Am o poprire salariala pentru o treime din salariu datorita unui credit bancar restant.
Am solicitat companiei la care lucrez sa imi dea lunar , pe email , o copie a ordinului de plata trimis executorului in luna respectiva.
Am primit copiile ordinelor de plata doar primele 2 luni.
Pentru retinerea din a treia luna mi s-a transmis de la contabilitate ca nu imi mai dau copii ale ordinelor de plata si ca n-am decat sa merg la executor sa verific ce bani s-au transmis.Compania isi face lunar datoria si atat.
Doresc sa precizez ca nu am indoieli in ce priveste transferul lunar catre executor a banilor reprezentand poprirea salariala.
Dar am nevoie de copiile ordinelor de plata ptr ca relatia banca-executor-poprit nu este de loc transparenta, ca sa ma exprim elegant.
In f multe cazuri exista mari diferente intre sumele poprite si cele intrate efectiv in banca , in contul datoriei.
Intrebare
Exista vreo prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna?
Buna seara,
Nu exista nici o prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna.
Exista vreo prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna?
Multumesc !
Se poate face o solicitare catre angajator sa va elibereze o copie de pe OP catre executor sau mergeti la executor si vedeti daca acesta va poate confirma plata.