avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligat serviciul contabilitate sa dea lunar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligat serviciul contabilitate sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata ptr retinerea salariala trimisa executorului?

Buna ziua,

Am o poprire salariala pentru o treime din salariu datorita unui credit bancar restant.

Am solicitat companiei la care lucrez sa imi dea lunar , pe email , o copie a ordinului de plata trimis executorului in luna respectiva.

Am primit copiile ordinelor de plata doar primele 2 luni.

Pentru retinerea din a treia luna mi s-a transmis de la contabilitate ca nu imi mai dau copii ale ordinelor de plata si ca n-am decat sa merg la executor sa verific ce bani s-au transmis.Compania isi face lunar datoria si atat.

Doresc sa precizez ca nu am indoieli in ce priveste transferul lunar catre executor a banilor reprezentand poprirea salariala.

Dar am nevoie de copiile ordinelor de plata ptr ca relatia banca-executor-poprit nu este de loc transparenta, ca sa ma exprim elegant.
In f multe cazuri exista mari diferente intre sumele poprite si cele intrate efectiv in banca , in contul datoriei.

Intrebare

Exista vreo prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna?


Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 8 Iunie 2017
Buna seara,
Nu exista nici o prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna.
mihai1667 a scris:

.....

Intrebare

Exista vreo prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna?


Multumesc !



Se poate face o solicitare catre angajator sa va elibereze o copie de pe OP catre executor sau mergeti la executor si vedeti daca acesta va poate confirma plata.
Pe fluturas angajatorul nu trece si retinerile ?
Ar trebui sa apara , in situatia in care se elibereaza asa ceva de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)