avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidatorul refuza restituirea bunurilor apartinand ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidatorul refuza restituirea bunurilor apartinand creditorului

Buna seara,

Lichidatorul refuza sa dea curs solicitarii creditorului de a i se restitui bunurile ce ii apartin (bunuri care au fost si sunt folosite de debitoare) invocand faptul ca acestea se afla inglobate intr-o lucrare, respectiv in instalatia electrica, iar demontarea lor ar putea prejudicia cladirea in care sunt inglobate, cladire care nu apartine debitoarei.

De asemenea refuza restituirea contravalorii acestor materiale, invocand faptul ca daca contravaloarea acestor materiale este cuprinsa in creanta cu care creditoarea este inscrisa la masa credala, acestea nu pot fi restituite deoarece ar presupune modificarea tabelului de creante.

Ce se poate face in aceasta situatie?

Eu ma gandesc la introducerea actiunii in revendicare la instanta de drept comun pentru ca la instanta unde se afla dosarul de insolventa nu cred ca ar fi sanse de castig.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra tamplariei instalata intr-o cladire Catalin2310 Catalin2310 Am livrat o comanda de tamplarie pentru o societate de constructii. La randul ei, a inglobat-o intr-o constructie. Aceasta firma nu mi-a platit comanda si a ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)