avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuz executor de a vira sumele de bani
Discuție deschisă în Executare silită

refuz executor de a vira sumele de bani

Buna ziua
Supun atentiei dvs urmatoarea speta:
Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani reprezentand chirie/daune.
Se declanseaza procedura executionala, in acest sens fiindu-i poprite conturile. O importanta suma de bani este indisponibilizata de executor, urmand a o vira catre creditor in termen de 15 zile de la dovada de consemnare. In aceasta perioada de 15 zile societatea executata intra in insolventa si potrivit art. 36 orice actiuni se suspenda impotriva ei.
Executorul refuza sa vireze sumele de bani in contul debitoarei. Debitoarea prin administrator judiciar formuleaza contestatie si instanta dispune restituirea sumelor de bani poprite catre contul de procedura al debitoarei. Creditoarea impreuna cu executorul judecatoresc refuza restituirea acestor sume catre societatea debitoare desi exista o solutie favorabila.
Care sunt mijloacele legale prin care putem determina executorul sa ne vireze sumele de bani in contul debitoarei? Se poate face plangere? Nu ni s-a dat niciun raspuns oficial din partea executorului si refuza restituirea sumelor.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 15:00, 9 Aprilie 2013
nu puteti sa faceti nimic pentru ca procesul verbal de eliberare sume este act de executare si cum orice act de executare este suspendat pe toata perioada peocedurii insolventei executorul a procedat corect
Sunt de acord cu dvs pana la un anumit punct. La acest moment avand o hot executorie pronuntata de Judecatorie nu vad care ar fi temeiul in baza caruia sa refuze restituirea daca instanta a da hot favorabila in favoarea debitoarei
Stimata doamna avocat,

specialia generalibus derogant . Dispozitiile legii insolventei primeaza. Nu are nicio relevanta hotararea judecatoriei. Nu se ot face acrte de executare deoarece s-ar diminua masa credala in favoarea unui singur debitor si s-ar prejudicia interesul concursual al celorlalti.
Legea este absolut clara in aceasta privinta nu exista niciun dubiu asupra faptului ca executarea silita este SUSPENDATA de drept.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Stimate Domn,
Probabil ca nu ati inteles esenta problemei. Nu se diminueaza masa credala in favoarea unui singur debitor. Ba din contra cresc veniturile din contul de procedura. Se reintorc sumele in contul de procedura. Nu se prejudiciaza interesul creditorilor in conditiile in care dc se reintorc sumele in averea debitoarei vor fi folosite la plata ratelor stabilite prin planul de reorganizare.
Inteleg ca suma poprita a fost indisponibilizata inainte de data la care debitoarea a intrat in insolventa. Aceasta suma a ramas indisponibilizata in contul de consemnatiuni al executorului sau a fost distribuita in termen legal catre creditoare?
Intre data la care suma a fost indisponibilizata si publicarea in buletinul procedurilor de insolventa a intrarii in insolventa a debitoarei, au trecut, presupun mai mult de 15 zile!
Contestatia formulata de catre debitoare prin administrator judiciar, a fost formulata impotriva procesului-verbal al executorului de distribuire a sumelor?

Alte discuții în legătură

Insolventa schimba multe aspecte ? discover discover Ce înseamnă \" se deschide Procedura generală a insolventei \" ? Se opresc din acest moment toate actiunile indreptate impotriva debitorului ? ( eu vroiam ... (vezi toată discuția)
Efectele contestatiei si suspendarii? va rog sfaturi. dali79 dali79 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: - La data A: Am pornit o procedura de executare silita. - La data B: A fost instituita cu succes poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita-urgent!! oana_25 oana_25 Buna, Am si eu o speta de rezolvat ....help me please!!!! 1. Sirul evenimentelor: 19.03 09: -Creditoarea in temeiul titlurilor executorii, porneşte ... (vezi toată discuția)