avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa schimba multe aspecte ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa schimba multe aspecte ?

Ce înseamnă " se deschide Procedura generală a insolventei " ? Se opresc din acest moment toate actiunile indreptate impotriva debitorului ? ( eu vroiam de ex sa scot la vânzare bunuri pe care am pus sechestru judiciar si pe care le-am evaluat si ptr care așteptam sa organizeze executorul licitatia , adica peste cca 13 zile. Acum ce mai pot face ??? Inițial debitorul primise termen ptr dosarul de insolventa depus , undeva după 15 Ianuarie , dar a cerut preschimbare de termen tocmai ptr a se proteja de ce urma sa i se întâmple....adică si eu si anaf urma sa scoatem la vânzare bunurile. Mai are vreo valoare acest sechestru pus de mine ?
Si încă o întrebare : pe lângă aceasta evaluare si licitație pe care vroiam sa o facem , am înființat poprire si împotriva unui debitor ( tert poprit) al debitorului meu. Ce se întâmpla in cazul in care se deschide insolventa ? mai pot sa mă indrept împotriva tertilor popriti , ptr a îmi plăti întâi mie ? Sau Validarea de poprire care o am cu un tert , pica si aia ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:55, 29 Noiembrie 2011
deschiderea procedurii SUSPENDA orice proceduri judiciare aflate in desfasurare. deci nu puteti face nici o executare silita, indiferent de forma aleasa. de asemenea, nu puteti initia alte proceduri judiciare, singura cale de recuperare a creantei este sa va inscrieri la masa credala.
tertii nu au dreptul de platit, sumele vor fi indisponibilizate in favoarea lichidatorului judiciar, care le va imparti conform tabelului creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditori garantati discover discover Buna ziua , am următoarea situație , din care vine si întrebarea mea : debitorul împotriva căruia am sentinta definitiva irevocabila , a intrat ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Habitatie viagera perianucostel perianucostel Buna ziua. Va retin atentia cu o speta. Sotii, proprietari ai unui apartament, divorteaza. Dupa divort si separarea in fapt, apartamentul este vandut ... (vezi toată discuția)